Võru toob jõuluks linna hõbekuuse

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil hõbekuuse istikud. Foto ei ole sündmusega seotud.
Pildil hõbekuuse istikud. Foto ei ole sündmusega seotud. Foto: Lauri Kulpsoo

Tänavune Võru linna jõulupuu on umbes 14 meetri kõrgune hõbekuusk, mis kasvab Võru vallas Kose alevikus. Tänavu hakkab jõulupuu kaunistama Kesklinna parki.


Täna veel Kose alevikus kasvav jõulupuu ei ole nii kõrge kui eelnevatel aastatel. «Kindlasti ei hakka Võru linna jõulupuu ei tänavu ega ka edaspidi võistlema kõrgeima puu kategoorias, küll aga ilusaima osas,» märkis pressiesindaja vahendusel Võru haljastuse ja linnakujunduse spetsialist Anne Vahtla.

Linna jõulupuu on aastaid seisnud Vabaduse väljaku parklaalal, kuid tänavu püstitatakse kuusk Kesklinna parki. «Paljud linnakodanikud on avaldanud arvamust, et jõuludeaegne parkimine on kesklinnas probleemne. Uues asukohas ei jääks meie kaunis jõulupuu märkamatuks ka linna läbivatele inimestele,» selgitas Vahtla.

Traditsiooniliselt süüdatakse kuusel tuled esimesel advendil ehk 28. novembril, kohale toimetatakse puu mõned päevad varem.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles