Doonorkoer päästab koeraelusid

Mari-Liis Pintson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
See newfoundlandi tõugu koeranoormees Leero päästis veredoonorina viimati doktor Merle Toomi abiga ühe saksa lambakoera elu, kes toodi raskes seisus maaülikooli kliinikusse.
See newfoundlandi tõugu koeranoormees Leero päästis veredoonorina viimati doktor Merle Toomi abiga ühe saksa lambakoera elu, kes toodi raskes seisus maaülikooli kliinikusse. Foto: Margus Ansu

Maaülikooli loomakliinik teeb ainsana Lõuna-Eestis kriitilises seisus koertele vereülekandeid, ent seni on doonorite leidmine sõltunud pelgalt kliinikumipere või haige koera omaniku tutvustest.

Koeramürakas Leeros peitub 57 kilo puhast headust – see must newfoundlandlane käib raamatukogus lapsi lugema innustamas, Kodijärve hooldekodus sealsetele hoolealustele rõõmu jagamas, aga päästab doonorina ka liigikaaslaste elusid.

Leero omanik, newfoundlandi koerte kasvataja Meeli Kask on juba harjunud sellega, et ootamatult tuleb Pangodis kodus autole hääled sisse lüüa ja mõni oma kolmest koerast maaülikooli väikeloomakliinikusse verd loovutama viia.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles