Teerajajad vajutasid uued jalajäljed

Eleen Laasner
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teerajajate allee sai uued jalajäljed.
Teerajajate allee sai uued jalajäljed. Foto: Kristjan Teedema

Täna pärastlõunal avati Tartu Teerajajate alleel kahed uued pronksivalatud jäljed. Tänavu valiti teerajajateks Eesti evangeelse luterliku kiriku piiskop Joel Luhamets ja Vanemuise teatri näitleja Aivar Tommingas.

Kahest tunnustuse saanust oli eilsel pidulikul sündmusel kohal Joel Luhamets. Tema sõnul on suur au olla tarlane ja sellise tähelepanu keskpunktis. Luhamets arvas, et talle ei saaks osaks nii suurt tunnustust, kui poleks häid inimesi tema ümber. «Mul on suur au, et te olete julgenud hakata kirikuõpetaja järel käima,» ütles Luhamets oma tänukõnes.

Tommingas pidi etenduse tõttu viibima Tallinna linnateatris ja andis tänusõnad edasi telekaekraani kaudu. Tommingasel oli väga hea meel, et tartlased ta teerajajaks valisid, see tähendab, et ta on jõudis inimeste südamesse ja seda kaudu on inimesed jõudnud ka tema südamesse tagasi. «Teie valik on üks ilusamaid kingitusi ja teie olete minu peamine inspiratsiooniallikas,» tänas Tommingas toetajaid.

Teerajajateks esitati tänavu 18 kandidaati, kelle seast žürii valis jalajälgede vääriliseks Joel Luhametsa. Žüriisse kuulusid Tartu linnavalitsuse, Tartu ülikooli, maaülikooli, Tartu Postimehe, Vanemuise teatri, Tartu ülikooli kliinikumi, kaubandus-tööstuskoja ning AS Estiko esindajad.

Rahvahääletusele pandi kuus kandidaati. Tartu Postimehe veebilehe, Tartu Teerajajate allee kodulehe ning Tartu linnavalitsuse siseveebi vahendusel anti kandidaatide poolt ligi 3000 häält, neist enamik Aivar Tommingasele.

Tartu Teerajajate allee eesmärk on tunnustada Tartu linnaga seotud inimesi, kes oma töö või teoga on andnud märkimisväärse panuse Tartu linna või maakonna arengu, tutvustamise või tunnustamise heaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles