Korvpalliliit kuulutas Tartus uue klubihooaja avatuks

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Korvpalliliit tutvustas täna Tartu kaubamajas meistriliiga uue hooaja meeskondi ning sõna said kõik üheksa meeskonna peatreenerit.

Meistriliiga suurimad uuendused on seotud Valga meeskonnaga, kes osaleb tänavu ka Läti meistriliigas. Uuendus on ka see, et erinevalt möödunud aastas teeb Audentese noortekoondis tänavu kaasa kõik neli ringi.

Eesti korvpalliliidu president Jüri Ratas ütles oma avakõnes, et algav hooaeg tuleb erakordselt huvitav. «Kui me vaatame tänaseid võistkondi, nende komplekteerimist, mängijate liikumisi ja treenerite lisandumist meistriliigasse, siis see annab alust oodata sellist emotsiooni nagu me saime eelmise hooaja lõpus,» ütles Ratas.

TÜ/Rocki peatreener Gert Kullamäe ütles, et kevadel võidetud meistritiitel on ammu unustatud ning kõik hakkab jälle nullist. Ka Kullamäe hinnangul muutub Eesti meistriliiga iga aastaga aina ühtlasemaks, tase paremaks ning suuremad klubi ei tohi ennast hetkekski lõdvaks lasta.

Kuigi homme peetakse alles esimene ametlik mäng, pidas Kullamäe, kellel läheb Tartu meeskonnas juba seitsmes aasta, homset kohtumist põlise rivaali Kalev/Cramoga küllalt tähtsaks. «See on ju hooaja ametlik avamäng. Ma ei saaks öelda, et me valmistume väga taktikaliselt ja vaataksime väga videosid, aga homme on juba hea vaadata, kuidas meie omad asjad Kalev/Cramo kui tippmeeskonna vastu töötavad,» ütles Kullamäe.

Homne mäng ei pruugi siiski näidata veel kahe Eesti tippklubi tegelikke jõuvahekordi. «Vaatasin Kalev/Cramo pühapäevast mängu VTB liigas ja tundub, et nendel on asjad ka ikka väga toored veel. Me ise pole väga palju kontrollmänge mänginud. Üks pilt on see, mida sa trennis näed,aga teine asi on see, kui mängida kõva meeskonna vastu. Homme on see võimalus ja nii ma seda mängu treenerina ka võtan,» rääkis Kullamäe.

TÜ/Rocki mäng peaks algaval hooajal muutuma Kullamäe sõnul kiiremaks ja rünnak agressiivsemaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles