Nädal keskendub ettevõtlikkusele

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paljud üritused toimuvad ettevõtlusnädalal Atlantises.
Paljud üritused toimuvad ettevõtlusnädalal Atlantises. Foto: Kristjan Teedema

Tänasest algab Tartu ettevõtlusnädal «Nutikas ettevõtlus!». Kuue päeva jooksul leiab 80 tasuta ürituse hulgast endale huvipakkuvat igaüks, kooliõpilasest firmajuhini.

Tartu linnavalitsuse ettevõtluse arengu spetsialisti ja nädala ühe korraldaja Kaili Ojametsa sõnul mõeldi ettevõtlusnädala korraldamisega üksteist aastat tagasi alustades, et see poleks suunatud ainult ettevõtjatele, vaid eelkõige tutvustatakse kõigile ettevõtlikku eluviisi, aktiivsust ja loomingulisust.

«Muidugi on nädala üks eesmärke tõsta ausse ettevõtjat kui inimest, kes on hästi tubli, riskialdis ning töökas,» rääkis ta.

Üritusi õpilastele

Noorteüritustest on suurimad teisipäevane õpilaste ettevõtlusprojektide tunnustamise konkurss Ahhaa keskuses ja reedene konverents, kus on kõne all õpilasfirmad.

Lisaks saavad kooliõpilased ettevõtlusnädala esimestel päevadel võistelda loomemajanduskeskuses õppemängus «Ettevõtlusküla» ning 8.-9. klassi noored võivad end neljapäeval proovile panna majandusteemalises e-viktoriinis.

Kõikidel soovitatakse varem end üritustele registreerida, sest huvi on tihti suurem kui kohtade hulk. Ojamets ütles, et kõige populaarsemad on alati ettevõtete külastused, kus kohad saavad paari tunniga täis.

Ta lisas, et inimesed on sel aastal tundnud suurt huvi ka pehmemate teemade vastu, nagu näiteks joogaseminarid.

Rohkem üritusi

Aastast aastasse on kasvanud ettevõtlusnädala ürituste arv. Kui 2005. aastal toimus nädala jooksul nelikümmend üritust, siis eelmisel aastal oli neid üle seitsmekümne.

Ojametsa sõnul mõtlesid korraldajad tänavu, et ürituste hulka enam ei suurendata, vaid pakutakse kvaliteetset programmi. «Maht pole meie suur eesmärk, vaid pigem teha paremini ja tuua kvaliteetsemaid üritusi,» ütles ta.

Täna avab ametlikult ettevõtlusnädala konverents «Kuidas teha Eesti majandust targemaks?», kus teiste hulgas esinevad Anne Sulling, Mihkel Nestor ja Kuldar Leis.

Tartu ettevõtlusnädal

5.–10. oktoober

Konverentsid, konkursid, seminarid, õpitoad, õppemängud, infopäevad jpm

Kokku 80 üritust

Täna

Dorpati konverentsikeskuses

Kl 10.30–12 seminar «Meeste ja naiste tähelepanuvõime erinevusest»

13–18 avakonverents «Kuidas teha Eesti majandust targemaks?»

Homme

9.30–16 Tartumaa ettevõtluspäev «Äri teevad inimesed!»

19–20.30 «Kuidas juhtida tiimitööd start-up-maastikul?»

Kogu programm ettevotlus.tartu.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles