Ema leidis koolilõputeema lapsele turvahälli valides

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õppejõud Kristi Vahur (vasakul) ja Tartu tervishoiukõrgkoolis tervisekaitse spetsialisti eriala omandanud Elen Pabo näitavad, miks vana turvahäll beebile autovarustuseks enam ei sobi. Laual lebab nukk, mitte laps.
Õppejõud Kristi Vahur (vasakul) ja Tartu tervishoiukõrgkoolis tervisekaitse spetsialisti eriala omandanud Elen Pabo näitavad, miks vana turvahäll beebile autovarustuseks enam ei sobi. Laual lebab nukk, mitte laps. Foto: Margus Ansu

Elen Pabo märkas poes laste turvavarustust, mida pakuti autos kasutatava turvatooli asemel. Et see ei paistnud sugugi usaldus­väärne, hakkas ta asja uurima ning selgus, et Euroopa Liidus on niisugune toode ammu tunnistatud ohtlikuks.

«Aga ikkagi sattus see varustus Eestis müügile,» ütleb Elen Pabo, kes on kahe lapse ema ning nüüdseks omandanud Tartu tervishoiukõrgkoolis tervisekaitse spetsialisti eriala. Ta räägib, et seadus nõuab autos laste turvavarustust küll, aga tegelikult ei kontrolli mitte keegi seda, mida poodides turvahällide ja -toolide pähe tegelikult müüakse.

Eespool kirjeldatud lugu juhtus mitme aasta eest. Siis asus Elen Pabo kirjavahetusse maanteeameti, tarbijakaitseameti ning majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumiga. Läks enam kui aasta enne, kui ka Eestis niisuguste turvahoidikute müük peatati.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles