Vallavanem: piirissaarlased, minge ilma dokumentideta Soome pagulasteks

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piirissaare vallavanem Liina Miks korraldas septembri alguses saarel sügislaada, kus käis sadu inimesi. Nüüd soovitab vallavanem elanikel kodusaarelt lahkuda.
Piirissaare vallavanem Liina Miks korraldas septembri alguses saarel sügislaada, kus käis sadu inimesi. Nüüd soovitab vallavanem elanikel kodusaarelt lahkuda. Foto: Andrus Salu

Piirissaare rahvas on šokeeritud, sest nende vallavanem Liina Miks soovitab neil suhtlusvõrgustikus Facebook minna pagulastena Soome parema elu peale, teatati Tartu Postimehele ligi saja elanikuga väikesaarelt.

Aadressil https://www.facebook.com/liina.miks on Piirissaare vallavanem Liina Miks avaldanud alljärgneva kirjutise.

„Üleskutse piirissaarlastele: palun minge ilma dokumentideta Soome pagulasteks! Kodusaare keelt ei tohi rääkida ja vigases inglise keeles tuleb öelda, et tulete näiteks Süüriast. Sellest piisab. Ei siis dokumente, ei keelt. Saate kõigi mugavustega korterid, tasuta ülalpidamise, tasuta arstiabi ja vähemalt 600 eurot taskuraha igas kuus. Saate, sest kuna te pole soomlased, on teil sedamaid vankumatud pagulasõigused, mis suruvad tavaõigluse põlvili. Saate, sest riigid on väärastunud ja riikide eesotsas aetakse väärastunud poliitikat.

Seejärel võivad president või peaminister teid oma ametiautoga enda juurde koju viia. Täitsa võimalik. Või tuleb Indrek Tarand Brüsselist ja viib teid oma eralennukiga veelgi uhkemasse tsooni. Ja muidugi all inclusive mugavustes. Kuid, jumala eest, ärge öelge, et olete sealt kus olete!”

Liina Miksilt ei õnnestunud täna hommikul üleskutse kohta selgitust saada, sest tema töötelefon on välja lülitatud, nagu vallavanemal on vabadel päevadel kombeks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles