Järgmise suve remonditööd algavad juba kevadel

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil Tartu Veeriku kool.
Pildil Tartu Veeriku kool. Foto: Margus Ansu

Aastakümneid on koolides ja lasteaedades suvi olnud suuremate või väiksemate remontide tegemise aeg. Nüüd soovib Tartu linnavalitsus neid töid alustada tükk maad varem.

«Tahame ehitustöid hajutada,» ütles Tartu linnavalitsuse linnavarade osakonna juhataja Kunnar Jürgenson. «Koolide ja lasteaedade remonti on alati tehtud suvel, siis tööd kuhjuvad ja vastu sügist läheb kiireks.»

Lisaks on elu näidanud, et suvel on ehitushinnad kallimad kui teistel aastaaegadel. Nii saatiski Tartu linnavalitsus sel nädalal volikogule eelnõu, millega soovitakse luba riigihangete korraldamiseks lasteaedades ning koolides remondi tegemiseks.

«Nii saame veel sel aastal valmis vajalikud projektid, järgmise aasta alguses on võimalik korraldada riigihanked ning tööd võivad alata juba varakevadel,» selgitas Kunnar Jürgenson. «See tähendab küll lasteaedades ja koolides teatud ümberkorraldusi ning ebamugavusi, kuid hea tahtmise ja koostöö korral on remondist tekkivad probleemid lahendatavad.»

Tartu linna järgmise aasta eelarvest taotleb linnavarade osakond lasteaedade ja koolide remontimiseks 1 751 000 eurot. Nimekirjas on viis kooli ja viis lasteaeda, lisaks soovitakse ligi 300 000 tuhande euro eest korda teha lasteaedade rühmaruume.

Tänavu remonditi Tartus koole ligi 2,5 miljoni ja lasteaedu 1,65 miljoni euro eest. Suurimad tööd tehti täiskasvanute gümnaasiumis (Tamme gümnaasiumi majas, 932 000 eurot), Kesklinna lastekeskuses (587 000 eurot), Forseliuse koolis (559 000 eurot), Hansa koolis (385 600 eurot) ja Tamme koolis (316 800 eurot).

«Suured tööd on valmis, ehitajad on siin-seal veel otsi kokku tõmbamas,» ütles Kunnar Jürgenson.

Kavandatavad tööd

  • Veeriku kooli võimla põhjalik remont, eeldatav hind 290 000 eurot.

  • Tamme kooli tehnoloogiaklassi rekonstrueerimine, eeldatav hind 250 000 eurot.

  • Kroonuaia ja Maarja kooli tuletõkkeuksed, eeldatav hind 150 000 eurot.

  • Hansa kooli WCde rekonstrueerimine, eeldatav hind 50 000 eurot.

  • Lasteaedade Poku, Annike ja Krõll köögiruumide remont ning köögiseadmete soetamine, eeldatav hind 313 000 eurot.

  • Rukkilille lasteaia köögi- ja rühmaruumide remont ning köögiseadmete soetamine, eeldatav hind 280 000 eurot.

  • Karoliine lasteaia akende vahetus ja katuse remont, eeldatav hind 110 000 eurot.

  • Lasteaedade rühmaruumide remont, eeldatav hind 300 000 eurot.

Allikas: Tartu linnavalitsus

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles