Politsei uurib koera ootamatut surma

Eleen Laasner
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Emane tšau-tšau Donnadewi oleks kohe-kohe saanud kolmeaastaseks.
Emane tšau-tšau Donnadewi oleks kohe-kohe saanud kolmeaastaseks. Foto: Erakogu

Jõgeva vallas Siimusti külas heitis läinud nädalal eramaja hoovis hinge koer. Asja uurib politsei, koeraomanikule tundub juhtunu siiani uskumatu.

Laupäeva, 19. septembri õhtul kella üheksa ja kümne vahel käis pereema koerale ööseks vett ja krõbinaid viimas, lasi tal ka veidi ringi joosta, pani ketti tagasi ja läks siis ise tuppa.

Looma jättis ta tookord õue magama, sest öö tõotas tulla soe.

Koer lamas vihmas

Pühapäeva hommikul palus ema tütrel kontrollida koera toidu- ja veevarusid. „Kui mu 12-aastane tütar tuppa tagasi jõudis, oli ta näost näha, et midagi on väga valesti. Ta ütles mulle, et koer ei reageeri miskipärast,“ meenutas pereema, kes kannatanuna ei soovi oma nime lehes avaldada.

Ta läks vaatama, mis lahti, ning nägi koera väljas vihma käes lamamas, kuigi tal oli ka oma kuut. „Tundsin vere lõhna, kuid näha polnud midagi, ilmselt oli vihm selle ööga maha pesnud,“ lisas ta. Koeral olid endiselt ümber traksid, mis olid ühendatud ketiga.

Pereema helistas kohe abi saamiseks tuttavale loomaarstile, kes ise kohale ei saanud tulla, aga juhendas teda telefoni teel. Arst õpetas, kuidas peegliga hingamist kontrollida. Kirjelduse järgi, arvas loomaarst, et loom võib olla mürgitatud.

Järgmisena soovitas loomaarst koera kätega kompida, kas kuskil võib haav olla. Üsna rasket koera pereema üksinda ümber pöörata ei jõudnud. Nii helistaski ta tuttavatele, kes tulid appi.

Abilised hakkasid koera kahekesi pöörama. Kõigepealt pandi koerale ümber tekk, et teda selle sees tõsta. Pereema nägi, et tekk sai järsku veriseks. Üks abistajatest oli endine politseinik, kes lükkas ümber oletuse, et koer võiks olla mürgitatud, sest ta tundis looma keres haava. Mõlemad abistajad soovitasid pereemal eemale hoida, et talle ei jääks see pilt igaveseks silme ette.

Sõbralik loom

Koer mässiti teki sisse ja maeti maha. Šokk oli nii suur, et esimese hooga ei plaaninud omanik isegi politseisse helistada. Hiljem teiste soovitusel ta seda siiski tegi.

Pereema sõnul oli tegu väga sõbraliku koeraga, keda kõik külalapsed käisid aias katsumas. Koera hoidsid ja armastasid ka naabrid. Ta ei haukunud ega käinud üksinda küla peal. „Kindlasti ei olnud koer agressiivne, et kellelgi oleks vaja enesekaitset olnud kasutada,“ ütles ta.

Isegi postiljoniga sai koer hästi läbi. „Me veel narrisime teda, et üldse pole kasu ta võtmisest, ikka saavad külalapsed õunapuu otsas raksus käia,“ meenutas pereema. Maja aed on küll lahtine, kuid koer oli alati ketis.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri pressinõuniku Kristina Kostina sõnul on kriminaalmenetlus veel algusjärgus, seega ei saa kõiki detaile avalikustada. „Kinnitame, et kriminaalasja raames on toimunud sündmuskoha ja korjuse vaatlus ning kannatanu ülekuulamine,“ lisas ta. Lähiajal peaks loomaarst uurijatele esitama seisukohta looma surma põhjuse kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles