Festivali Draama jäämise Tartusse otsustab ideevõistluse tulemus

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Festival Draama on toonud endaga kaasa elevust nii Tartu etenduskohtadesse kui ka tänavapilti.
Festival Draama on toonud endaga kaasa elevust nii Tartu etenduskohtadesse kui ka tänavapilti. Foto: Lauri Kulpsoo

Üleriigiline teatrifestival, mis on juba 20 aastat tõmmanud suurt kultuurilist tähelepanu Emajõelinna, võib vahetada asukohta. Täna kogunes sihtasutuse Eesti Teatri Festival nõukogu Tartu linnapea kabinetti, et Draama lahtiste otstega tuleviku üle aru pidada.

«Teatriliidu juhatuses jäi eelmisel nädalal niimoodi, et järgmine festival toimub enam-vähem sellise formaadi järgi ja Tartus järgmisel sügisel,» ütles nõukogu esimees Jaak Allik enne nõukogu koosolekut. «Aga teatriliidu juhatus, etendusasutuste liidu juhatus ja teatrite direktorid tahavad põhjalikult arutada, mis selle asjaga üldse peale hakata. Meie peame Eesti Teatri Festivali nõukogus otsustama, kuidas meie edasi läheme.»

Nõukogu otsustas, et järgmisel aastal toimub Draama siiski põhimõtteliselt samasugusena ja samade tegijate osalusel endiselt Tartus ning koondab vaatajate ette 2015. aasta parimaid lavastusi ja pakub ka muud programmi.

«Kuraatoriprogrammi ei tule,» lisas Jaak Allik pärast koosolekut. «Ja ei tule 2016. aastal ka revolutsioonilisi muudatusi.»

Peale selle otsustas Draamat korraldava sihtasutuse Eesti Teatri Festival nõukogu täna, et järgmiste aastate festivalide formaadi leidmiseks tuleb Eesti Teatri Festivalil korraldada koostöös Eesti teatriagentuuriga ideevõistlus.

«Meie nõukogu eelistab Draama jätkamist Tartus, aga võibolla tuleb idee teha seda kas või Kohilas või Saaremaal,» lisas Allik. «Tahame saada ideed märtsiks, et siis 2016. aasta festivali lõpul oleks võimalik selgelt öelda, kuidas, kes ja kas – milline saab olema festivali jätk. Meie sihtasutus on kindlalt seisukohal, et Eesti teatri festivali järjepidevus peab säilima.»

Sihtasutuse Eesti Teatri Festival nõukogu liige, Tartu linnapea Urmas Klaas avaldas veendumust, et Tartu on parim koht sellise festivali korraldamiseks. 18. septembril saatis ta teatriliidu juhatusele kirja, kus ta põhjendab, miks peab festival Draama jäämagi sinna, kus seda on korraldatud aastast 1996.

Tartu linnapea kirja lühikokkuvõttega ning Eesti Teatri Festivali nõukogu praeguse liikme Tõnis Lukase ja endise liikme Toomas Petersoni seisukohtadega saab tutvuda homses Tartu Postimehes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles