Korruptsioonikahtlusega Tartu vallavanem endal süüd ei näe

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil Tartu vallavanem Aivar Soop.
Pildil Tartu vallavanem Aivar Soop. Foto: Margus Ansu

Eile korruptsioonikahtlustuse saanud Tartu vallavanem Aivar Soop (IRL) ei kavatse ametist tagasi astuda, sest ei näe endal süüd.

Täna hommikul seisis uurimisasutuselt telefoni tagasi saanud mees vallamaja juures nagu õige mees ning ütles, et tema endal süüd ei näe, vahendas ERRi uudisteportaal «Aktuaalset kaamerat».

Kahtlustus on Eesti ühel staažikamal vallavanemal kahes episoodis, esimesel juhul rääkis ta kaasa otsuses, millega vald andis raha sihtasutusele Emajõe Jõeriik projekti «Riverways» puhkelade rajamiseks Amme jõe äärde. «Kuna lepingud on nüüd ära võetud, siis ma ei julge sada protsenti väita, aga 99 protsenti ma väidan, et ma ei ole sinna alla kirjutanud, vaid sinna on alla kirjutanud teised inimesed,» kinnitas Soop.

Teine episood puudutab valla vara omastamist, mis Soobi sõnul käib valla bensiinikaardi kohta, mida tuleb kasutada ametiautode jaoks, ent ametnikud ja Soop ise on seda kasutanud ka isikliku auto tankimiseks ametiülesannete täitmisel.

Eile otsisid korruptsioonikuritegude büroo töötajad läbi Tartu vallavalitsuse maja ning Soop kuulati üle. Kriminaalasja eeluurimist teeb keskkriminaalpolitsei korruptsioonikuritegude büroo ja juhib Lõuna ringkonnaprokuratuur.

Soopi kahtlustatakse toimingupiirangu rikkumises suures ulatuses ning valla vara omastamises. Esimese puhul tähendab «suures ulatuses» vähemalt 40 000 euro väärtusega tehingus osalemist või otsuse tegemises osalemist. «See puudutab vallavalitsuse poolt maksete teostamist sihtasutusele, mille nõukogu liige vallavanem ise on,» selgitas täna intervjuus Kuku raadiole keskkriminaalpolitsei korruptsioonikuritegude büroo juht Mati Ombler. Väidetavalt puudutab toimingupiirangu rikkumise episood sihtasutust Emajõe Jõeriik.

Soop on juba mitmendat ametiaega Tartu valla juht ning praegu ka Tartumaa omavalitsuste liidu esimees. IRLi kuuluv Soop läks 2013. aasta kohalikel valimistele valimisliidu Kohalik Elu ridades ja sai 392 häält.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles