Oktoobri esimese päeva täidab muusika

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juuli Lill laulab muusikapäeval Tartus kolmes kohas.
Juuli Lill laulab muusikapäeval Tartus kolmes kohas. Foto: Peeter Langovits

Tartu linnaliinibussides saab 1. oktoobril kuulata pillimängu, millega noorte moosekantide selts tervitab sõitjaid ja ühtlasi rahvusvahelist muusikapäeva. Pillimängu jätkub tavatutes ja tavalistes kontserdipaikades õhtuni.

Hommikul vara esineb Aura keskuses saksofonist Lauri Kadalipp, kes õpib Eesti muusika- ja teatriakadeemias džässmuusikat. Ennelõunal annab ta kontserdi liinibussis Tartust Tallinna sõitjatele.

Rahvusvahelise muusikapäeva puhul korraldab Eesti Muusikanõukogu üleriigilises hea tahte programmis rohkem kui sada publikule tasuta kontserti. Ka muusikud ja kontserdipaigad osalevad sel päeval ettevõtmises vabatahtlikult, saamata osaluse eest tasu.

Tartu programmist

Tartu- ja Jõgevamaale jagub selliseid kontserte 28. Üks projektijuhte Marili Niidumaa tõi Tartu programmist esile teiste hulgas Amaroza Quarteti esinemise Miina Härma gümnaasiumis ja Tartu ülikooli kliinikumi verekeskuses.

Kvartetis mängivad noored andekad muusikud: viiuldajad Anna-Maria Rannamägi ja Maris Viisma, viiolamängija Merike Heidelberg ja tšellist Aike Randmann. Repertuaaris on muusikali-, popp- ja rokkhitid, samuti tangod, valsid, polkad jm.

Muusikapäeval on põhjust sammud seada ka suurtesse saalidesse. Kolm kontserti Tartus annavad Juuli Lill (metsosopran), Andres Köster (tenor) ja Ashot Drnoyan-Bobrovsky (klaver) – ülikooli aulas ja maaülikooli aulas ning nad jõuavad esineda ka lasteaias Lotte.

Vanemuise kontserdimajas on aga võimalik kuulata üpris tavatut kooslust. See on klaveriorkester, milles musitseerivad üheaegselt pianistid Nata-Ly Sakkos, Toivo Peäske, Kai Ratassepp, Mati Mikalai, Reet Kopvillem-Ruubel, Piret Habak, Piret Väinmaa ja Lauri Väinmaa.

Auhinnagala

Aastal 1975 legendaarse viiuldaja Yehudi Menuhini algatusel tähistama hakatud rahvusvahelise muusikapäeva ürituste kõige suurema kuulajaskonna Eestis kogub aga tõenäoliselt Eesti TV otseülekanne muusikapreemiate üleandmiselt Estonia kontserdisaalis.

Kontserte 1. oktoobril Tartumaal

O Kell 8 Aura keskuses ja kell 11.30 Simple Expressi bussis nr 160 liinil Tartu-Tallinn Lauri Kadalipp (saksofon).

O Kell 11 Tartu ülikooli aulas, kell 14 Eesti maaülikooli aulas ja kell 15.30 lasteaias Lotte Juuli Lill (metsosopran), Andres Köster (tenor) ja Ashot Drnoyan-Bobrovsky (klaver).

O Kell 10.45 Miina Härma gümnaasiumis ja kell 12 Tartu ülikooli kliinikumi verekeskuses Amaroza Quartet.

O Kell 14 Alatskivi lossis Lembit Orgse (klaver).

O Kell 15 Vanemuise kontserdimajas klaveriorkester.

O Kontserte on ka lasteaedades, gümnaasiumides, Tartu linnaliinibussides jm.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles