Peatusenimede analüüs maksis 3450 eurot

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti umbes 14 000 ühistranspordipeatuse nime analüüs läks maksma 3450 eurot, parandusettepanekute arvestamine on üldjuhul soovituslik. 

Analüüsi tellis siseministeerium Eesti Keele Instituudilt 2014. aastal, nüüd vastutab teema eest rahandusministeerium.

Analüüsiti toonase 214 omavalitsuse ühistranspordipeatuse nime, kokku üle 14 000 nime. Piirissaare vallal bussipeatusi ei ole, teatas rahandusministeerium.

Järgnes parandusettepanekute analüüs maavalitsustes ja nüüd on ettepanekud saadetud omavalitsustesse, et need kinnitaksid reeglitele vastavad peatusenimed ühtse õigusaktiga, mis oleks aluseks nimede kandmisele registrisse.

Tartu maavalitsuse majanduse ja ühistranspordi peaspetsialist Anne Vodi ütles, et Tartumaal on peatuste kaardistamise töö tehtud aastal 2008 või 2009. «Siis vallad omavahel panid paika, kellele jääb nime kasutamise õigus, kui sama nimega on mitu peatust,» ütles Vodi.

Nüüd oli peatusenimede läbivaatus jälle laual ja maavalitsus seisis muu hulgas selle eest, et ei tuleks kaht sama nimega peatust.

«See oli päris mahukas töö, tegelesin nädal aega kindlasti sellega,» ütles Vodi.

Omavalitsusjuhid, keda Postimees eile küsitles, ei näinud tarvidust nimesid muuta.

«Võibolla mõne üksiku muudatuse oleks võinud teha, üldiselt meie küll ei leidnud vajadust muuta,» sõnas ka Vodi.

Kas ei ole tunnet, et on natuke lolliks tehtud? «Tundsin juba siis, kui seda tööd tegin, ütlen ausalt. Arukat mõtet ei olnud. Mõned nimed olid ka meile imelikud, et miks selline nimi üldse välja käidi,» vastas Vodi.

Mis see maksta võiks, kui kõik parandusettepanekud arvesse võtta, ei julgenud Vodi arvata. «Sildid, sõiduplaanid, töö, mida kolleegid üle vabariigi teevad. Nii see päris vist mõeldud ei olnud,» ütles Vodi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles