Socialia dekaaniks sai Raul Eamets

Kristi Karro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raul Eamets.
Raul Eamets. Foto: Kristjan Teedema

Täna valisid Tartu ülikooli sotsiaalteaduste valdkonna töötajad ja tudengid dekaaniks Raul Eametsa, kellele andis hääle 112 valimiskogu liiget. Teise kandidaadi, Eiki Bergi poolt hääletas 54 valimiskogu liiget.

Tartu ülikooli teatel jagati seega välja 168 hääletussedelit ning Eametsa poolt hääletas üle poole hääletusel osalenutest.

Praegune majandusteaduskonna dekaan professor Raul Eamets ütles, et enne niisugust hääletust ei saa kunagi olla tulemustes täiesti kindel ka juhul, kui mitmed inimesed erinevates institutsioonides olid talle oma toetust enne avaldanud.

«Seda tajusin küll, et see ei olnud ainult majandusteaduskond, kes mind soovis näha sellel positsioonil,» tõdes ta. «Tänan kõiki oma toetajaid.»

Eamets rääkis, et esimese asjana tuleb hakata dekanaati mehitama: leida oma meeskond, prodekaanid, dekanaadijuhataja, muu personal. «Aga on mitmed tegevused, mis on valdkonna komisjonis juba lahti läinud: ülikooli fookusteemade arutelu ja alusmooduli kujundamine,» kirjeldas ta.

Hääle andsid sotsiaal- ja haridusteaduskonna, majandusteaduskonna, õigusteaduskonna, Narva kolledži ja Pärnu kolledži õppejõudud ja teadlased, kelle töökoormus on vähemalt 20 tundi nädalas, ning valdkonna nõukogusse ja valdkonda kuuluvate instituutide ja kolledžite nõukogude üliõpilaste esindajad.

Professor Raul Eamets asub sotsiaalteaduste valdkonna dekaani ametisse 1. jaanuaril 2016.

Eile valiti humanitaarteaduste ja kunstide valdkonna dekaaniks Margit Sutrop, homme valitakse dekaan meditsiiniteaduste valdkonnas ja ülehomme loodus- ja täppisteaduste valdkonnas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles