Ilmavalgust nägi uus kõrgkooliõpik

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uue õpiku kaanepilt.
Uue õpiku kaanepilt. Foto: Repro

Esmaspäeva õhtupoolikul leidis Eesti Biokeskuse Oomikumi hoones aset bioinformaatika professori Maido Remmi kirjutatud kõrgkooliõpiku «Bioinformaatika» esitlus.

Õpik on mõeldud peamiselt geenitehnoloogia üliõpilastele, kes on omandanud esimesed teadmised biokeemiast, molekulaarbioloogiast ning geneetikast. Õpik on aga loetav ka statistika, arvutiteaduse, füüsika, arstiteaduse või ökoloogia taustaga inimestele või lihtsalt muu töö kõrvalt bioinformaatikast huvituvatele.

Peamine rõhk selles on biomolekulide – DNA, RNA, valgud – järjestuste analüüsi algoritmidel ning meetoditel. 

Geenitehnoloogiaga vähem kursis olevatele inimestele mõeldes on professor Remm lisanud õpikusse peatüki, mis tutvustab bioinformaatika peamiste uurimisobjektide, bioloogiliste järjestuste omadusi. 

Lühidalt on puudutatud ka bioinformaatika ajalugu ning inimesi, kel on märkimisväärne panus bioinformaatika arengusse selle teadusharu 50 aastase ajaloo vältel.   

Lisaks tutvustati õpikuga seotud mobiilirakendust, milleks oli nutitelefonis kasutatav bioinformaatika alaseid mõisteid seletav sõnaraamat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles