Ihaste sild pälvis aasta parima rajatise tiitli

Kristi Karro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ihaste sild.
Ihaste sild. Foto: Margus Ansu

Tartu linna idapoolse ümbersõidu teine ehitusala valiti Eesti kommunaalmajanduse ühingu  aastakonverentsil 2015. aasta parimaks kommunaalrajatiseks kaheksa objekti seast.

Tiitliga pärjatud objekti tähtsaim rajatis on Ihaste sild, mille pikkus on 400,4 meetrit, laius 15,5 meetrit ja silla suurim ava Emajõe kohal 90 meetrit. Laevatatav gabariit silla all on 11 meetrit. Tööde käigus rajati 3,8 kilomeetrit uut sõiduteed ja 3,7 kilomeetrit kergliiklusteed.

Lisaks pälvisid tänukirja Narva kaldapealse promenaad ja Sindi väliujula treeningpark.

Narva promenaad on ligi kilomeeter pikk ning seal kindlustati ja korrastati jõekallas, et tagada promenaadiala erosioonikindlus ja esinduslikkus.

Sindi väliujula rajati 1935. aastal ning on sellest ajast püsinud sindilaste hulgas populaarse vaba aja veetmise kohana. 2000. aastate alguses oli ujula amortiseerunud ning seda kasutatid väga vähe. 2012. aastal taasavati ujuvsildadest bassein ning sellest aastast on võimalik peale ujumise mängida seal palli ning treenida välijõusaalis.

17.-18. septembrini korraldas Eesti kommunaalmajanduse ühing Tallinna XV rahvusvahelise kommunaalmajanduse aastakonverentsi «Täna teeme homset», mille käigus kuulutati kümnendat korda välja aasta parim kommunaalrajatis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles