Rahvusvahelised teadusteatrid andsid Tartus etenduse

Mari-Liis Pintson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna, Teadlaste Öö festivali viimasel õhtul, andsid nelja välisriigi teadusteatrid etenduse Tartus Teguri tänaval, vanas kammivabriku hoones. Saalitäis publikut nägi nii esinemisi, kus oli rohkem teatrit kui teadust, aga ka vastupidi.

Rahvusvahelisel teadusteatrite festivalil «Science Show International Cup 2015» osales kokku kuus meeskonda, kes andsid kolme päeva jooksul etendusi Tallinnas, Pärnus ning Tartus. Igaühel tuli esitada üks pikk, pooletunnine sõnaline kava ning üks lühike sõnadeta etendus, milles oli pearõhk visuaalsetel efektidel.

Tänaõhtusel sõul astusid üles teadusteatrid Poolast, Ukrainast, Šotimaalt ja Ameerika Ühendriikidest. Pärnus ja Tallinnas sai näha lisaks Iisraeli ja Soome teadusteatrit. Tartu etenduse vaheaegadel arutles konkursi žürii aga, kas teadusteatrilt tuleks oodata pigem teadust või teatrit. Nii oli ka tänasel konkursi lõpuüritusel näha, kuidas poolakate ja ameeriklaste lühikavad keskendusid pigem sõuelementidega teadustrikkide näitamisele, ukrainlaste ja šotlaste pikad etendused aitasid loengu vormis teaduse olemust selgitada.

Hilisõhtuks tegi festivali žürii ka oma otsuse: silmapaistva esinemise eriauhinna sai Poola teadusteater ning võitjaks kuulutati Soome võistkond.

Vaata videost katkeid Tartu etendusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles