Büroomaailm ehitab Tartusse uue kaupluse

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Büroomaailma uus kauplus Tartus Rebase tänaval valmib järgmisel sügisel.
Büroomaailma uus kauplus Tartus Rebase tänaval valmib järgmisel sügisel. Foto: Kersalu Projektbüroo OÜ

Tartus Emajõest kiviviske kaugusel Rebase tänaval arvutite ning kontori- ja koolitarvetega kauplev Büroomaailm lammutab praeguse poehoone ja ehitab selle asemele uue.

«Nii see on,» kinnitas Büroomaailma Tartu kaupluse juhataja Tiit Hõbejärv. «Praegune hoone on meile liiga hõre ja liiga väike, kaup ei mahu enam ära.»

Sõpruse silla lähistel Rebase 12a asuv hoone valmis 2000. aasta detsembris, esmalt töötas seal Tartu esimene Säästumarket.

Büroomaailmale kuulub Rebase 12a kinnistu 2003. aastast. Praeguses ligi 800-ruutmeetrises hoones on müügipinda 600 ruutmeetrit.

Uus kahekorruseline kauplusehoone tuleb olemasolevast laias laastus kaks korda suurem: ehitis võtab enda alla 970 ruutmeetrit, kauplemispinda on kahel korrusel kokku 1600 ruutmeetrit.

«Oleme suurt tähelepanu pööranud uue kaupluse välimusele,» märkis Tiit Hõbejärv. «Meie krunt ja maja asub ju ääretult ilusas ja heas kohas ning tahame seda kohta uue kaupluse välimusega veel paremaks muuta.»

Selle aasta lõpuni kaubeldakse vanas kaupluses. Lammutustööd algavad kava järgi tuleva aasta veebruaris, uus kauplus avab uksed 2016. aasta oktoobris-novembris.

«Ehituse ajal ei tasu klientidel muretseda, kõik saavad teenindatud,» kinnitas Tiit Hõbejärv. «Otsime endale uue kaupluse valmimiseni asenduspinna.»

Tartu linnavalitus andis sel nädalal loa Rebase 12a kaubandushoone lammutamiseks ja samas uue kaubandushoone püstitamiseks. 

Oktoobris 1992 asutatud ASi Infotark Büroomaailma kauplustekett on Eesti suurim bürootarvete, -tehnika ja -mööbli müügifirma. Eestis on ettevõttel Tallinnas, Tartus, Narvas, Pärnus, Jõhvis ja Valgas kokku kaheksa kauplust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles