Lasteaialaps küpseb ka eelkoolita

Mari-Liis Pintson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu linn tõstis nii kooli- kui lasteaiaõpetajate palka. Pilt on illustratiivne.
Tartu linn tõstis nii kooli- kui lasteaiaõpetajate palka. Pilt on illustratiivne. Foto: Kristjan Teedema

Ehkki pea kõik Tartu põhikoolid pakuvad koolieelikuile võimalust käia enne esimesse klassi astumist aasta eelkoolis, ei pea haridusspetsialistid sellist üleõpetamist vajalikuks. Koolitee alustamiseks peaks saama piisavad oskused lasteaiast.

Tartu 12 põhikoolist vaid kolm kooli ei korralda koolieelikutele eelkooli tunde. Teistes koolides toimub see tavaliselt kogu õppeaasta jooksul ühel õhtul nädalas, paar tundi järjest. Eelkoolide õppekavasid vaadates on sealsed tegevused tihti üks ühele samad, mis on ette nähtud ka lasteaia õppekavas, ent kohtab juba ka võõrkeeleõpet.

Tartu Variku kool on üks neist, mis eelkooli korraldab. Kooli direktor Peeter Kikas tõdes, et ehkki ta ise usub, et iga laps saab lasteaiast kõik kooliminekuks vajalikud teadmised kätte, pakub ta vanemate ülisuure huvi tõttu nende lastele võimalust eelkoolis käia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles