Tammelinn paneb peo käima

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tammelinna päevade üheks menukaks ürituseks on lastejooks Tamme staadionil.
Tammelinna päevade üheks menukaks ürituseks on lastejooks Tamme staadionil. Foto: Margit Saar/SA Tartu Sport

Täna kultuurisündmustega algavad 12. Tammelinna päevad kulmineeruvad laupäeval Tamme staadionil sportliku pereüritusega.

Linnaosapäevi korraldavad sel aastal Tammelinna seltsi liikmed ning neil on soov viia neli päeva kestev üritus läbi senisest veidi suurejoonelisemalt. Mõnest asjast on tulnud ka loobuda: tammetõrude kogumise võistlust enam ei peeta, sest Elistvere loomapargis pole katku tõttu metssigu.

Hariv ja lõbus

Eelkõige on kohaliku suursündmuse eesmärk pakkuda nii tammelinlastele kui ka teistele tartlastele lõbusaid ja harivaid ajaveetmisvõimalusi, ütles Tammelinna seltsi juhatuse liige ja linnaosapäevade üks korraldaja Henry Narits.

Esmaspäeval kohtus linnaosafestivali korralduskomitee, et panna paika viimased küsimused: kui palju anda ruumi osalevatele organisatsioonidele, millal lähevad lavale esinejad, kui palju on vaja telke ja toole ning kas lubada Tamme staadionile ka suhkruvatimüüjaid või piirduda tervislikuma toidu propageerimisega. Lõpuks otsustati, et kes midagi müüa soovib, tulgu pealegi kohale. Peamine, et tulek oleks seltsiga kooskõlastatud.

Avaürituseks on täna salongiõhtu Oskar Lutsu majamuuseumis. Homme on tähelepanu all kirjanik Oskar Lutsu pärand. Samal ajal on mitmekesine programm ka Tammelinna raamatukogus.

Perepäev kõigile

Laupäev algab kell 10 rongkäiguga Tamme kooli eest Tamme staadionile. Järgnevad lastejooksud, kuhu oli end eilseks kirja pannud juba üle 50 lapse. Oma varustust näitavad kaitseliitlased ja politsei. Suurema osa staadionist võtavad aga enda alla hoopis Tammeka jalgpalliklubi organiseeritud sportlikud meelelahutused, mis on seotud jalgpalli, osavuse ja nutikusega. Muu hulgas saavad huvilised lükata autot, osaleda tervisliku toitumise loengul ja jalgpallitarvete turul.

Veel on kavas rattasõit, Brigita Murutari kontsert ja palju muud.

Tammelinna päevad

23. septembril avapäev

Kell 18 salongiõhtu Lutsu majamuuseumis. Külas on piiskop Joel Luhamets.

24. septembril kogukonnapäev

Lutsu majamuuseumis kell 9–14 mängud, etendus ja maastikumäng.

Tammelinna raamatukogus kell 9.30–18 meisterdamine, etendused ja näitused.

25. septembril teaduspäev

Kell 18–21 teadlaste öö programm Tamme gümnaasiumis.

26. septembril perepäev

Kell 10 rongkäik Tamme staadionile. Üritused staadionil kell 11–16.

Allikas: MTÜ Tammelinna Selts

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles