Ülikool ootab rahvusmõtte auhinna kandidaate

Mari-Liis Pintson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Ülikooli peahoone.
Tartu Ülikooli peahoone. Foto: Kristjan Teedema

Tartu Ülikool ootab ettepanekuid, kellele võiks tänavu anda rahvusmõtte auhinna Eesti rahvusliku ja riikliku eneseteadvuse silmapaistva edendamise eest.

30. oktoobrini saab Tartu Ülikooli rektorile saata põhjendatud ettepanekuid kandidaatide üles seadmiseks kas e-posti aadressil rektor@ut.ee või tavapostiga aadressil Ülikooli 18, 50090 Tartu.

Kaheteistkümnendat korda välja antavale rahvusmõtte auhinnale saavad kandidaate esitada TÜ nõukogu ja senati liikmed, teaduskondade ja teaduskonnaväliste asutuste nõukogud ning Eestis registreeritud juriidilised isikud.

Auhinna saaja valib välja ülikooli senati moodustatav 11-liikmeline komisjon, kuhu kuuluvad Tartu Ülikooli rektor, eelnenud aastal auhinna saanud isik, neli liiget ülikoolist ja viis liiget väljastpoolt ülikooli.

Rahvusmõtte auhinna saajale antakse Ilmamaa kirjastuse «Eesti mõtteloo» sarja 50 köidet ning klaasikunstnik Toomas Riisalu klaasist taies pidulikult kätte rahvusülikooli 96. aastapäeval 1. detsembril 2015 Tartu Ülikooli aulas.

Eelmistel aastatel on auhinna pälvinud kirjanik ja etnoloog Ilmar Talve, helilooja Veljo Tormis, akadeemik Endel Lippmaa, kunstnik Kaljo Põllu, kirjanik Ain Kaalep, etnoloog ja kultuuriajaloolane Ants Viires, kirjanik Mats Traat, vaimulik ja publitsist Vello Salo, stsenarist ja filmilavastaja Arvo Kruusement, kunstnik ja rahvakunstikoguja Anu Raud ning vaimulik ja literaat Toomas Paul.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles