Vanemuine kõrvetas Lotte-muusikali DVD-le

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanemuise teatri lastemuusikal "Detektiiv Lotte", milles mängib peaosa Gerli Padar.
Vanemuise teatri lastemuusikal "Detektiiv Lotte", milles mängib peaosa Gerli Padar. Foto: Priit Mürk

Eesti kõige külastatuma teatrilavastuse «Detektiiv Lotte» jõudmine DVD-le ei tähista kindlasti tema lavalaudadelt kadumist. Kuni kevadeni on ta kindlalt mängukavas, kinnitas Vanemuise teatri pressiesindaja Ave-Marleen Rei.


Vanemuise teatri ning Eesti Rahvusringhäälingu koostöös valminud DVD jõuab müügile 1. novembril. DVD-ga on kaasas tasuta CD-plaat, kus peal lavastuse laulud. Viimase otsustas teater kinkida tasuta kaasa, kuna paljudes Eesti kodudes on varem soetatud laulude plaat juba ribadeks kuulatud.

«Eestis teatrites on suur puudus headest lastelavastustest, veel suurem puudus on Eesti oma lastelavastuste salvestistest,» leidis Vanemuise teatri direktor Paavo Nõgene, olles rahul, et nüüd on vähemalt üks neist olemas.

Viimati anti lastelavastuse DVD välja 1999. aastal, selleks oli rahvusooperi Estonia «Nukitsamees». «Seega on «Detektiiv Lotte» viimase kümnendi ainus algupärane lastelavastus, mis DVD-le jõudnud.»

Lastemuusikal «Detektiiv Lotte» jutustab kaasahaarava loo armastatud koeratüdruk Lottest, kes püüab välja mõelda, kelleks suurena saada. Algav päev annab talle suurepärase idee, sest ootamatult kaob isa Oskari leiutatud suhkrumasin. Loomulikult otsustavad uudishimulik Lotte ja tema sõber Bruno detektiivideks hakata, et mõistatus lahendada ning suhkrumasin üles leida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles