Uus lokaal meelitab kohvisõpru

Eleen Laasner
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Säde on paar nädalat tegutsenud endistes lillepoe ruumides Rüütli tänaval. Lokaal püüab tartlaste südameid võita hea kohviga.
Säde on paar nädalat tegutsenud endistes lillepoe ruumides Rüütli tänaval. Lokaal püüab tartlaste südameid võita hea kohviga. Foto: Margus Ansu

Pea kaks nädalat on uudishimulikud saanud sisse piiluda värskesse Rüütli tänava lokaali Säde, mis eelkõige tahab silma paista kvaliteetsete kohvijookidega.

Üks kohvilokaali omanikest Martin Bek rääkis, et juba on tekkinud ka mõned püsikliendid ja tuttavad näod, kes käivad hommikul, lõuna ajal või õhtul kohvi järel.

Bek oli üllatunud, et tullakse lausa leti äärde muljetest rääkima. «Mõni on näiteks imestanud hea espresso üle, mõni on kiitnud sisekujundust ja mõni on soovinud lausa samasuguseid toole osta,» meenutas Bek huvitavamaid kommentaare.

Säde lokaalis saab kohvi juua kohapeal, aga on võimalik see ka kiirelt tee peale kaasa haarata.

Lokaalis võib istuda puki otsas või valida lösutamiseks pehmema tooli. Saab olla keset kohvikumelu, aga ka kasutada tagumist vaiksemat ruumi.

Kohviku seintel on palju pistikuid arvutiga töötamiseks või telefoni laadimiseks. Samuti on olemas internet.

Kui võrrelda uue lokaali ja teiste läheduses asuvate söögikohtade kohvi hinda, jääb Säde pigem keskpaika. Bek põhjendas hinda tooraine kallidusega. «Kohviuba, mis hinda ja maitset mõjutab, on meil tavalisest kallim,» märkis Bek.

Tema sõnul on ka suur vahe, kas kohv tuleb automaadist või valmistab selle teenindaja.

Omanik lubab, et tulevikus saavad püsikliendid soodustusi ning oodata on ka mitmesuguseid kampaaniaid.

Esialgsete plaanide kohaselt pidi Säde oma uksed lahti tegema 5. augustil. «Nagu ikka, tööd alati venivad,» põhjendas avamiskuupäeva edasilükkumist Bek. Esimesed külalised said üle läve astuda 5. septembril.

Millal pidulik avamine tuleb, Bek veel öelda ei osanud. «Paari nädala jooksul ehk. On palju asju veel, mida täiustada. Elame rohkem töösse sisse ning laiendame tootevalikut, et saaks uhkemalt avada,» lisas Bek.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles