Paul Mägi: eksimused tuleb ületada mängeldes ja naeratades

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paul Mägi (61) on Vanemuise muusikajuht ja sümfooniaorkestri peadirigent sügisest 2011. Selle kõrval peab ta aastast 2004 Uppsala kammerorkestri kunstilise juhi ja peadirigendi ametit ning valiti aastal 2013 Rootsi kuningliku muusikaakadeemia liikmeks.
Paul Mägi (61) on Vanemuise muusikajuht ja sümfooniaorkestri peadirigent sügisest 2011. Selle kõrval peab ta aastast 2004 Uppsala kammerorkestri kunstilise juhi ja peadirigendi ametit ning valiti aastal 2013 Rootsi kuningliku muusikaakadeemia liikmeks. Foto: Margus Ansu

Vanemuise sümfooniaorkester annab täna hooaja avakontserdi. Teisipäeval tuli Vanemuise muusikajuht ja sümfooniaorkestri peadirigent Paul Mägi kontserdimajas lava taha ja kuulis minut enne proovi algust, kuidas orkester õnnitles sünnipäeva puhul oma kolleege vigurdavalt tušši mängides. Dirigent viskas sellise mustalt mängimise kohta nalja. Järgmisel hommikul algas meie intervjuu selle naljaheitmise meenutamisest.

Nali naljaks, aga kuidas te reageerite vale noodi puhul kontserdi ajal?

Kontserdi ajal ma püüan eksimusi teha publikule mittemärgatavaks. Muusika ja tsirkuse vahel on see erinevus, et kui tsirkuses mingi efektne võte ebaõnnestub, siis ta on ebaõnnestunud, aga muusikas on sageli tähtsam kontserdil tekkiv vaimne seisund.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles