Maarjalaulude festival ulatub ka Tartu Maarja kirikusse

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Organist Tuuliki Jürjo on muu muusikalise tegevuse kõrval ka helilooja.
Organist Tuuliki Jürjo on muu muusikalise tegevuse kõrval ka helilooja. Foto: Ove Maidla

Kaheksa aastat tagasi Narva Aleksandri koguduse algatusel esimest korda peetud Maarjalaulude festival, mida alates aastast 2012 korraldab Narva Kontsert eesotsas organisti, koorijuhi ja muusikapedagoogi Tuuliki Jürjoga, ulatub laupäeval ka Tartusse.

Tasuta kontserdil Tartu Maarja kirikus 19. septembril kell 16 esitavad teemakohast muusikat Tartu ansambel Servimus Dominum, organist Tuuliki Jürjo ja Peterburi lastekoor Istok. Kavas on Bachi, Pergolesi, Malotti, Mignemi, Remme, Jürjo jt heliloomingut.

Tuuliki Jürjo sõnul on Istok kõrgetasemelise kooristuudio koor, kes on võitnud esikohti ja peaauhindu rahvusvahelistel konkurssidel. Juhatab Anžela Zingarenko, kontsertmeister on Maria Šister. Istokis laulavad lapsed vanuses 9-16 aastat. Koorilaulu kõrvalt õpivad nad ka solfedžot, muusikalugu, klaverit või viiulit ja saavad hääleseade tunde. Koor on käinud kontserdireisidel Ungaris, Rootsis, Lätis, ka varem Eestis jm.

Maarjalaulude festivalil esitab Istok osi Pergolesi «Stabat materist» ja vene heliloojate vaimulikku muusikat.

Narva Kontsert viib noored piiterlased järgmisel päeval, 20. septembril kell 12.15, kontserdile Viljandi Jaani kirikusse. 25. septembril kell 18 saab Põltsamaa kirikus ja 10. oktoobril kell 17 Tartu Pauluse kirikus Maarjalaulude festivali kontserdil kuulata Viljandi ansamblit In Unison, orelil Tuuliki Jürjo.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles