Kas ERM üürib valmivasse majja ruume ette?

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Rahva Muuseumi uue hoone ehitus.
Eesti Rahva Muuseumi uue hoone ehitus. Foto: Margus Ansu

Möödunud nädalal pöördus Tartu vald Eesti Rahva Muuseumi poole palvega broneerida uus muuseumimaja 2016. aasta 14. oktoobriks terves ulatuses, et tähistada valla sünnipäeva. Kas ERM üürib valmivasse majja tõesti juba ruume ette?

Vastab ERMi direktor Tõnis Lukas:

Taotlus tuli järgmiseks sügiseks, mil maja on juba lahti. Seda ei oska me veel aga öelda, kas saame sel perioodil pakkuda kogu maja või mitte.

Samuti pole meil veel hinnakirja ega broneerimiskeskkonda. Ruumide rentimisvõimalus avaneb tuleva aasta aprillikuus ja siis käivitub ka broneerimissüsteem.

Kas muuseumil ongi plaanis hakata ühe tegevusena oma ruume üritusteks välja rentima?

Loomulikult on meil soov teenindada erinevaid üritusi väga laias skaalas, olgu nendeks siis rahvusvahelised konverentsid või siseriiklikud suursündmused. Eesmärk on, et võimalikult palju inimesi saaks tutvuda muuseumi sisuga. Samas tuleb üritusi korraldada nii, et need ei segaks tavapärast külastust.

Muuseumil saab olema palju erinevaid ruume. Näiteks teatrisaal, kaks toitlustuskohta, 1000-ruutmeetrine näitustesaal. Üritusi saab pidada ka fuajees ja suurel sillal.

Pakette hakkame välja pakkuma hiljem. Muu hulgas ka haridusalaseid tegevusi. Tahame maja elama panna.

Kuidas läheb muuseumimaja ehitus ja sisustamine?

Käimas on siseviimistlus, mööblihanked. Sisustamine seisab alles ees, kuid väljapanekute konstruktsioone juba ehitatakse. Veidi tutvustame maja järgmisel nädalal, vabadusvõitluse päeval, 22. septembril. Täpselt aasta hiljem on ametlik avamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles