Miks Tartu linnas ei tööta elektroonilised bussiinfo tablood?

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu kesklinnas on rivist väljas elektroonilised bussiinfo tablood.
Tartu kesklinnas on rivist väljas elektroonilised bussiinfo tablood. Foto: Margus Ansu / Postimees

Kolmapäeva õhtupoolikul ühistransporti oodates tundis nii mõnigi linnakodanik muret, miks kesklinna bussipeatustes ei tööta elektroonilised tablood. Miks tablood ei töötanud ja millal need taas tööle hakkavad?

Tartu linnavalitsuse ühistranspordi peaspetsialist Madis Oona ei osanud kolmapäeva õhtul öelda, mis rikke põhjustas, kuid arvas, et kuna ehitustööde tõttu oli nii mõnigi tabloo lahti ühendatud võis niiskuse tõttu tekkida lühis, mis lõi kaitsme välja.

G4S Eesti kommunikatsioonijuhi Reimo Raja sõnul ei töötanud eile kesklinna bussiinfo tablood, kuna üle tee ehitusfirma Rand ja Tuulberg alltöövõtjad kaevasid pinnast ja lõhkusid toitekaabli, mis lõi bussitabloo kaitse välja.

«Kuigi ehitajat oli nendest kaablitest informeeritud, ei olnud sellest ikkagi teadlik kaevaja. Süsteem saadi uuesti töökorda, kuid halvemal juhul oleks lõplikult kahjustada saada päris mitu tablood,» lisas Raja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles