Eesti noorteadlased jõudsid Euroopa tippkeemikute sekka

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TÜ keemiahoone.
TÜ keemiahoone. Foto: Sille Annuk / Postimees

Tartu Ülikooli seitse noort keemiateadlast said Euroopas esimeste seas keemilise mõõtmise magistriks, mis tähendab, et nad kuuluvad Euroopa analüütiliste keemikute ladvikusse.

Kahe aasta eest lõid kaheksa Euroopa ülikooli ühise magistriõppekava, et koolitada välja keemilise mõõtmise spetsialiste ning eile said esimesed 33 lõpetajat kätte oma oskusi tõendavad tunnistused, vahendab ERR Uudised.

«Nad on kahtlemata ühed kõige kompetentsemadd analüütilised keemikud, keemiliste mõõtmiste asjatundjad Euroopas,» tunnustas Tartu Ülikooli analüütilise keemia professor Ivo Leito lõpetajaid.

«Neist said sellised inimesed, kes suudavad näiteks mükodoksiini toiduainetes määrata, näiteks raskete metallide jääke, ravimijääke, mürkkemikaale, dopinguaineid ja seda kõikvõimalikes objektides ja keskkondades,» selgitas Leito.

Tartu Ülikooli loodus- ja tehnoloogiateaduskonna dekaan Peeter Burk kinnitas, et rahvusvahelise õppekava avamine on kasvatanud huvi magistriõppe vastu, kuna Tartust on rakendusliku mõõteteaduse valdkonnas tunnustatud keskus saanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles