Lapse Peipsist päästnud mees: ma ei jõudnud millelegi mõelda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kallaste mees Igor Klaos päästis Peipsi järve kukkunud poisi. Foto on illustratiivne.
Kallaste mees Igor Klaos päästis Peipsi järve kukkunud poisi. Foto on illustratiivne. Foto: Margus Ansu

Täna lõuna ajal Kallastel kuueaastase poisi vee alt välja toonud Igor Klaos kinnitas Postimehele, et tal ei olnud appi tõtates aega mõelda mitte millelegi.


Lõuna paiku järve kaldal viibinud Klaos ei märganud ise, et kai peal mänginud laps kukkus vette. Seda märkas aga üks teine sadamas olnud inimene, kes hakkas hüüdma ning osutas järvele.

«Olin kõige lähemal. Jooksin õnnetuspaiga poole ja riietusin käigu pealt lahti. Hüppasin vette, tõmbasin lapse vee alt välja ning tõstsin ta rinnale,» kirjeldas Klaos päästmise käiku.

Seejärel ujus mees kai äärde ning hoidis kinni seal rippunud autorehvist, kuni Klaose sõbrad kohale tormasid ning mehe koos lapsega veest välja tõstsid.

Oma teo kangelaslikkus jõudis Klaosele kohale alles hiljem. Siis, kui keegi ütles, et vesi on kõigest neli kraadi soe ning et ta pani vette hüpates ka enda elu suurde ohtu. Ajakirjanikuga vesteldes jäi mees siiski tagasihoidlikuks: «Lapse päästmine oli minu kohus.»

Elupäästja enda tervis on korras, lapse viis kiirabi haiglasse. «Kiirabi tahtis ka mind ära viia, kuid kinnitasin, et minu tervis on korras ning ma ei taha kuhugi minna,» selgitas Klaos.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles