Festivali Draama publik hääletas preemia Tartusse

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lavastuse «1987» kõik osalised kannavad gaasimaski.
Lavastuse «1987» kõik osalised kannavad gaasimaski. Foto: Gabriela Liivamägi

Teatrifestivali Draama lõpetamisel Tallinnas Vaba Lava teatrikeskuses kuulutati muu hulgas välja publikulemmik. Selleks osutus festivali kavas olnud lavastuste hulgast Tartu Uue Teatri ja Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia teatrikunsti õppekava 10. lennu koostöös valminud «1987», mille autor ja  lavastaja on Ivar Põllu.

Lavastuse trupile on Martell Cognac pannud auhinnaks välja viiepäevase inspiratsiooni- ja puhkusereisi Prantsusmaale Martelli konjakimõisasse. Martelli publikulemmikut valiti festivalil Draama esimest korda.

Lavastus «1987» on Tartu Uue Teatri enese määratlusel mänguline tsiviilkaitse-punk-laadis lavastus noortest, kes arenevad, kasvavad ja küpsevad koos uue riigikorraga. Esietendus oli tänavu 13. veebruaril Tartu ülikooli vanas kirikus, etendused festivalil Draama toimusid Eesti Rahva Muuseumi uue maja hoidlas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles