Loodusmaja seenenäitus uueneb iga päev

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Aastad pole vennad ja nii on tänavu kõige rohkem seeni vist küll vaid seenenäitusel. Tartu loodusmajas võib neil päevil näitusel uudistada ligi sadat seeneliiki.

«Saak on sel sügisel vilets, aga kes otsib, see leiab,» ütles Tartu loodusmajas täna avatud seenenäituse kuraator Anneli Ehlvest. «Näiteks kuuseriisikad, porgandiriisikaid ja valged kärbseseened praegu näituselt puuduvad, neid polnud kusagil. Aga samas on väljas muid põnevaid leide, nende hulgas hästi suured tindikud.»

Tänavust seenesaaki saab Tartus Lille 10 asuvas loodusmajas lähemalt uurida reede õhtuni kell 9-18. Kiiresti esindusliku välimuse kaotavate eksponaatidega näitust värskendatakse-uuendatakse igal hommikul.

Lisaks näitusele töötab loodusmajas neil päevil väike seenelabor ja võib vaadata Külli Kalamees-Pani seenefotosid.

Huvilised saavad ülevaate seente tähtsusest looduses ning seente ja inimeste suhetest.

Näitust jagub ka õue: loodusmaja ja loomemajanduskeskuse vahel pargis on tähistatud kaheksa liiki nn linnaseeni.

Iga päev kell 10–13 ja 15–18 on mükoloogid Kuulo Kalamees ja Külli Kalamees-Pani valmis vastama küsimustele seente kohta.

Seenenäitusele tuleb osta Tartu loodusmaja pilet (tavapilet 3, sooduspilet 2, perepilet 10 eurot), millega saab külastada ka talveaeda ning lubjakivi- ja põlevkivinäitust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles