Piirivalvurid otsivad Lämmijärvel paadiõnnetuses kadunud Venemaa kalurit

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hommikune vaade Lämmijärvele Mehikoormast.
Hommikune vaade Lämmijärvele Mehikoormast. Foto: Veebikaamera foto / Kalastusinfo.ee

Lämmijärvel Salu saare lähedal läks eile õhtul ümber Venemaa kalurite paat, ühel kaluril õnnestus eluga kaldale jõuda, teine mees on kadunud, tema otsingud käivad.

Õnnetus juhtus esmaspäeva õhtul enne kella üheksat, teatas Lõuna prefektuuri pressiesindaja Maria Gonjak.

Räpinast veidi allapoole jääva Salu saare lähedal kummuli hulpinud paati märkas Beresje elanik, kes andis sellest teada Värska kordoni piirivalvuritele. Neile kiirustasid appi Mehikoorma kolleegid.

Eile õhtul kella poole kümne paiku leidsid Värska kordoni jalgsi liikunud piirivalvurid ühe kaluri inimtühjast kohast elusana. Mees oli ujudes ja soist pinnast pidi kõndides kindlamale maale jõudnud, kuid et pääsemiskohas oli soine maastik, ei saanud ta ise sealt enam edasi liikuda.

Alajahtunud kalur on nüüd Põlva haiglas.

Pääsenud mehelt said piirivalvurid teada, et Pihkva kandist pärit kalurite paadis oli veel üks mees, kelle otsingud algasid kohe. Südaööl kaasati tema otsimisse kopter, kuid kahjuks tulemusteta. Kella ühe ajal öösel leiti meeste paat.

Pääsenud kaluril oli seljas päästevest, tema kaaslasel olevat olnud sinine päästevest. Politsei andmetel on pääsenud kalur 41- ja kadunud kalur 47-aastane.

Täna hommikul hakkasid Värska, Mehikoorma ja Varnja piirivalvurid ning kopter taas kadunud kalurit otsima. Õnnetuskoha lähedal on kümme piirivalvurit nelja kaatriga. Kella kahe ajal päeval uudiseid veel polnud. 

Mustvee kordoni juht Jalmar Ernits sõnas, et teise kaluri leidmine on praegu esmatähtis. "Otsingutele on kaasatud palju inimesi, lisaks on abiks kopter," ütles ta. "Inimelu päästmine on ülesanne number üks."

Kui kalurit täna ei leita, jätkuvad tema otsingud homme hommikul.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles