Pealtnägija päästis Kallastel lapse uppumissurmast

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kallaste sadam.
Kallaste sadam. Foto: Ove Maidla

Tartumaal Kallaste linnas päästis mees Peipsi järve kukkunud 6-aastase poisi. Läheduses viibinud inimesed aitasid mehe ja lapse omakorda järvest välja.


27. oktoobril kell 11.50 teatati, et Tartumaal Kallaste linnas Kallaste sadamas kukkus laps mänguhoos umbes kahe ja poole meetri kõrguselt kailt Peipsi järve ning on seetõttu uppumisohus, teatas Lõuna-Eesti päästekeskus.

Alatskivi päästjad jõudsid kohale kaheksa minutiga. Samal ajal oli aga õnnetust pealt näinud meesterahvas lapse päästmiseks vette hüpanud ning möödujad aitasid mehe koos lapsega veest välja.

Kiirabi kontrollis mehe tervist ning lubas ta pärast esmaabi andmist koju. Külmas vees jahtunud lapse viis kiirabi haiglasse.

Päästjad juhivad tähelepanu, et väikseid lapsi ei tohi  jätta vee ääres järelevalveta. Lastele tuleb traagiliste õnnetuste ärahoidmiseks selgitada veega seotud ohtusid ning keelata neil ilma täiskasvanuta vee läheduses viibimine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles