Tammeka kaotas emotsioonide- ja väravaterohkes mängus Viljandi Tulevikule

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Premium liiga kohtumine jalgpallis Viljandi staadionil. Vastamisi on Viljandi Tulevik ja Tartu Tammeka meeskonnad.
Premium liiga kohtumine jalgpallis Viljandi staadionil. Vastamisi on Viljandi Tulevik ja Tartu Tammeka meeskonnad. Foto: Marko Saarm

Tammeka jaoks üliolulises Premiumi liiga 28. vooru mängus pidid tartlased reedel Viljandi linnastaadionil alla vanduma Viljandi Tulevikule, kellega jagatakse meistriliiga tabelis nüüd sama, 21-silmalist skoori ehk sisuliselt 7.-8. kohta.

Juba esimestest sekunditest oli selge, et üle pika aja näeb tõeliselt pingelist, emotsionaalset, kirglikku ning väravarohket mängu ning eks oli ju mõlemal meeskonnal ka palju kaalul. Tulevik janunes muu hulgas katkestama ülipikka, 11-mängulist kaotusseeriat ning Tammeka taotles liigatabeli 7. koha paremini kindlustamist.

Tuleviku 3:2 võiduga lõppenud kohtumise esimese värava lõi Tanel Lang mängu 22. sekundil. Tammeka mängija Reio Laabus vastas sellele juba poolteise minuti pärast. Mõlemad mängijad avasid sellega ka oma hooaja Premiumi liiga väravaskoori.

Vanameister Tiiriku 11. minuti tabamus viis Tammeka korraks mängu juhtima, kuid juba 17. minutil viigistaski Tulevik Sakari Tukiaineni väravast taas skoori. Vaieldamatult pöörane poolaeg küll jätkus, kuid numbrid tablool püsisid samad ning 2:2 seisust alustati ka teist poolaega. Alles 71. minutil lõi Viljandi Tulevik vahetusest sisse tulnud Raido Romani isikus imeilusa – küll õnne peale mängitud, kuid siiski imeilusa – võiduvärava.

Mängu peakohtuniku Eiko Saare käsi pidi koguni üheksal korral taskust kollase kaardi järele haarama. Vigu tegid mõlemad meeskonnad: emotsioone, vägisõnu ja pahameelt jätkus mängu lõpuni. Tulevik teenis suurejooneliselt kuus kollast kaarti, kusjuures nagu reedesest mängust Karel Kübar, nii peab järgmisest mängust hoiatuste tõttu eemal viibima Gerdo Juhkam.

Tammeka olukord on selles mõttes halvemgi, sest reedel teenitud kaartide tõttu peavad esmaspäevase kohtumise Pärnuga vahele jätma kaks väga tähtsat kaitsjat – Kevin Anderson ja Andre Paju – nii nagu selles mängus ei näinud me järjekordselt Tauno Tekkot. Küllap ootavad tartlased pikisilmi Kevin Rääbise toibumist 27. vooru (samuti Tuleviku vastu peetud) mängus saadud väikesest vigastusest, mis jättis ta esialgu veel pingile puhkama.

Teises olulises kohtumises võitis reedel Pärnu linnameeskond Nõmme Kaljut 2:1. See oli klubide erinevaid mastaape, ambitsioone ja lootusigi arvestades hoopis ootamatum. Liiga lõpuosas on rebimine nüüd veel tihedamaks läinud: kui enne reedeseid vastasseise mahtusid neli viimast meeskonda viie punkti sisse, siis praegu mahutakse juba kolme punkti sisse.

Nii Tammeka kui ka Tuleviku (21 punkti) vahe praegu tabeli nõrgima ehk Pärnuga on nüüd vaid kahepunktine, nende vahele jääb veel ühe vähem peetud mänguga Paide linnameeskond 20 punktiga.

Juba esmaspäeval kell 19 võtab Tammeka kodustaadionil vastu Pärnu linnameeskonna ja taaskord on tegemist otsustava mänguga. Reedel sõidetakse aga Lilleküla staadionile külla Florale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles