Teatrikool alustab uutes ruumides hooaega

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt teatriklassi I lennu diplomilavastusest (Paul Eerik Rummo "Tuhkatriinumäng")
Pilt teatriklassi I lennu diplomilavastusest (Paul Eerik Rummo "Tuhkatriinumäng") Foto: Polygoni teatrikool

Eelmisel aastal uue hooga Tartus alustanud Polygoni teatrikool on sügisest saanud endale oma ruumid vanas aparaaditehases ja võtab uueks hooajaks taas õpilasi vastu. 

Esmaspäeval tuleb õpilastel sisseastumiskatsetel peast esitada üks vabalt valitud luuletus ja ette kanda kuni leheküljeline proosapala.

Polygoni teatrikooli tegevjuht Kristel Treier rääkis, et esmaspäeval võetakse vastu uusi õpilasi algklasside, põhikooli ja gümnaasiumi vanuserühma. «Vaatame, kuidas lapsed kohale tulevad ning võimalusel avame rühmi rohkem kui kolm,» ütles ta. Treieri sõnul on teatrikoolis plaanis korraldada seminare ka täiskasvanutele, samuti teatriteemalisi töötube.

Treier ütles, et õpilastele ei korraldata katseid sugugi pingeritta seadmiseks ja mõttega kedagi välja jätta, vaid et õpetajad saaksid ülevaate, missugused lapsed soovivad kooli tulla ja milline on nende tase, et saaks parimal viisil rühmi komplekteerida.

Õppekava on teatrikoolis kokku pandud nagu see oleks mõeldud päris näitlejatele, kuid koormus on Treieri kinnitusel muidugi väiksem ja tunnid toimuvad paar korda nädalas.

Treier ütles, et õpilased saavad teatrikoolis näiteks esinemisjulguse, mida on tänapäeval väga paljudes eluvaldkonades vaja. «Üldjuhul on koolis õppimine isiksuseareng läbi eneseväljenduse ja draamaõppe,» lisas ta.

Vastuvõtukatsed põhiõppe rühmadesse on 14. septembril kell 16 Tartus, aadressil Kastani 42.

Tunnid hakkavad Tartus peale juba järgmisest teisipäevast. Oma teadmisi jagavad koolis Aita Vaher, Tamur Tohver, Karin Rask, Kärt Tomingas, Inga Lunge, Jane Lauter, Tanel Jonas, Priit Strandberg, Siim Tõniste ja paljud teised.

Polygoni teatrikoolis õpib Tallinnas ja Tartus kokku üle kahesaja õpilase. Lisainformatsioon kooli kodulehel

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles