Tartu Uus Teater kuulub artiklikogumiku järgi kolme parema hulka

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti teatriliidu vastutav sekretär Riina Viiding tänab kogumiku koostamise eest Ott Karulini.
Eesti teatriliidu vastutav sekretär Riina Viiding tänab kogumiku koostamise eest Ott Karulini. Foto: Kalev Saar

Teatrifestivali Draama raames esitleti täna Tartu ülikooli vanas kirikus artiklikogumikku «Teatrielu 2014», mille on koostanud Ott Karulin ja Kristel Pappel. Esitlusel raamatust arvustava ülevaate andnud Kadi Herkül rääkis muu hulgas, et artiklitest paistab kõige enam silma teatri NO99, Tartu Uue ja Von Krahli teatri loominguline tegevus.

Raamatu on välja andnud Eesti Teatriliit ja Eesti Teatri Agentuur. Raamatu koostajad on seadnud endale eesmärgiks teha vahekokkuvõte ja püüda defineerida, kuidas mõistame aastal 2014 seda, mis peaks justkui olema iseenesestmõistetav: näitleja töö rolliga, lava- ja muusikalise kujunduse roll lavastuses, dramaturgia, tants.

Teatri põhitõdede teemadel arutlevad kogumikus Luule Epner, Liina Unt, Kerri Kotta, Anneli Saro ja Leenu Nigu. Lavastaja- ja trupiportreed on kirjutanud Madli Pesti, Meelis Oidsalu ja Pille-Riin Purje. Raamatus on ka Lea Tormise kirjapanek «Ühe eessõna tekkelugu» ning Hedi-Liis Toome kriitiline vaate statistika kogumise metoodikale. Kogumiku lõpus on mulluse aasta teatrikroonika, mille on koostanud Tiia Sippol.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles