Jooksuüritus meelitab Jõgevale sadu lapsi

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõgeva lastejooksu peakorraldaja Viljar Vallimäe andis lastele sümboolse stardi kolmapäevaõhtuses jooksutrennis. Kõik kohale tulnud lubasid osaleda ka laupäevasel võistlusel.
Jõgeva lastejooksu peakorraldaja Viljar Vallimäe andis lastele sümboolse stardi kolmapäevaõhtuses jooksutrennis. Kõik kohale tulnud lubasid osaleda ka laupäevasel võistlusel. Foto: Margus Ansu

Seitse aastat tagasi alguse saanud Jõgeva laste jooksuvõistlusest on kujunenud üritus, kuhu kogu Eestist sõidavad kokku sajad perekonnad.

Ühes osalejate arvu kasvuga on lisandunud ka toetajaid ning auhinnad on viisakad, ütles tänavune peakorraldaja, jooksuklubi ProRunner eestvedaja Viljar Vallimäe.

Eelkõige on ürituse eesmärk meelitada siiski lapsi kodust välja liikuma ning ehk äratab saadav emotsioon nii mõneski spordipisiku, lisas ta.

Üha kasvanud

Esimene jooksuüritus sündis seitse aastat tagasi ühe lapsevanema uitmõttest, et sügisesel ajal pole linnas lastele just palju üritusi ja miks mitte korraldada jooksuvõistlus. Mõte langes väga viljakasse pinnasesse ning juba kaks nädalat hiljem sai jooks kohalike aktiivsete inimeste ja ettevõtete toel teoks.

Iga järgmine jooksuüritus on toonud järjest rohkem osalejaid ning nüüd on korraldajatel tunne, et seda lihtsalt ei saa enam ära jätta. Iga aasta septembri teisel laupäeval peab joosta saama.

Linna keskel asuv staadion pole aga kummist ja hakkab jõudma oma võimaluste piirini. Mõnes vanuserühmas tuleb anda juba mitu starti, et kõik turvaliselt joosta saaksid. Nii ei ole tulevikus välistatud, et jooksma hakatakse hoopis linnatänavatel.

Kui esimestel aastatel pälvis spordiüritus rohkem kohalike elanike huvi, siis juba mitmendat sügist järjest on esindatud pea kõik Eesti paigad.

Enim külalisi saabub naaberomavalitsustest, Tartust ja Tallinnast.

Vanimad lapsed, kes staadionile võidu jooksma lubatakse, on 16-aastased. Nooremate seas seevastu piirangud puuduvad. Kel vähegi jalg kannab, võib minna 100 meetri pikkusele distantsile, kinnitas Vallimäe.

Lastele elavad kaasa politsei, päästeameti, Põltsamaa Felixi ja Selveri tibu maskott ning nagu Jõgeval tavaks, osalevad nemadki oma võidujooksul.

Samal ajal, kui lapsed tartaanrajal rassivad, lahutatakse ka vanemate meelt.

Täpsusjooks ja saapavise

Osaleda saavad nad näiteks saapaviskes või aeglases tempos täpsusjooksus, kus võitja saab auhinnaks murutrimmeri. Selgub ka «kruvikunn» ehk lapsevanem, kel akutrelliga töötamine on kõige paremini käpas.

Lisaks laupäevasele lastejooksule saab Jõgeval osaleda ka pargijooksude sarjas. Tänavu võisteldakse 15. septembril veel kultuurimaja pargis ja 22. septembril Virtuse tervisespordirajal.
 

Jõgeva lastejooksu distantsid

• Homme, 12. septembril

• Kuni 3-aastased 100 m

• 3–4-aastased 200 m

• 5–10-aastased 400 m

• 11–16-aastased 800 m

• Kell 11 registreerimine jooksule

• Kell 12 esimene start

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles