Dokfilmi Mati Undist rikastab tema videokogu

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Filmis «Unditund» on kasutatud värskete videosalvestiste kõrval selliseid vanu fotosid, millel praegused kultuurikuulsused on veel noored. Ühel pildil trikitab Mati Unt tikkudega, 
tema kõrval pargipingil hoiab kätt oma näo ees Jaan Tooming.
Filmis «Unditund» on kasutatud värskete videosalvestiste kõrval selliseid vanu fotosid, millel praegused kultuurikuulsused on veel noored. Ühel pildil trikitab Mati Unt tikkudega, tema kõrval pargipingil hoiab kätt oma näo ees Jaan Tooming. Foto: Erakogu

Kümme aastat tagasi augustis surnud kirjanik ja lavastaja Mati Unt püsib endiselt paljudel eredasti meeles. Mõned meenutused tulevad ekraanile filmis «Unditund», mis esilinastub täna Tartu kinos Ateen.

«Unditunni» autor on näitleja ja filmitootjafirma Ugri Film omanik Maria Avdjushko. Ta on filmile jäädvustanud Mati Unti meenutamas Paul-Eerik Rummo, Jaan Kaplinski, Maimu Bergi, Viivi Luige, Arvo Valtoni ja Joel Sanga, aga samuti Kersti Kreismanni ning Ingo Normeti ja Kalju Komissarovi.

«Neid inimesi, kellega oleks tahtnud rääkida, oli tegelikult väga palju, ja huvitavat materjali, mis ma sain nimetatud inimeste intervjuudest, oli samuti väga palju,» ütles Avdjushko. «Alati teeb ajalimiit oma korrektiivid. Valikud on rasked, aga neid tuleb teha.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles