Festivalietendusele järgneb Madis Kõivu mälestusõhtu

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Madis Kõiv oli ka maalija. 3. detsembril 2004 avati Tartu ülikooli raamatukogus tema maalide näitus.
Madis Kõiv oli ka maalija. 3. detsembril 2004 avati Tartu ülikooli raamatukogus tema maalide näitus. Foto: Ove Maidla

Teatrifestivali Draama kavas tuleb täna õhtul Vanemuise suures majas vaatajate ette «Keskmängustrateegia», mille on kirjutanud Madis Kõiv ja lavastanud Eesti draamateatris Priit Pedajas. Pärast etendust algab kell 21.30 Ülikooli kohvikus kirjaniku, füüsiku, filosoofi ja maalikunstniku Madis Kõivu mälestusõhtu.

«Keskmängustrateegiast» ja Kõivust, kes suri aasta tagasi 24. septembril, räägivad Luule Epner, Piret Kuusk, Arne Merilai, Eduard Parhomenko ja Mart Trummal. Festivali korraldajate teatel on oodatud ka teised mälestusõhtule tulnud oma muljeid ja mälestusi jagama.

«Keskmängustrateegia» tuleb täna publiku ette Draama aastaauhindade programmis. Eesti teatri aastaauhindade jagamisel pälvis parima kunstniku auhinna Pille Jänes. Žürii tõi tema töödest esile kolm lavastust, nende seas Eesti draamateatri «Keskmängustrateegia».

Valguskunstnik on Margus Vaigur ja videokunstnik Tauno Makke ning loomanukkude autor Anne Daniela Rodgers. Mängivad Mait Malmsten, Indrek Sammul, Ain Lutsepp, Lembit Ulfsak, Laine Mägi, Kersti Heinloo, Harriet Toompere, Guido Kangur, Mari Lill, Robert Annus või Taavi Teplenkov või Markus Luik või Hendrik Toompere jr.

Madis Kõivu näidend «Keskmängustrateegia» (2000) kõneleb tippmaletajast Paul Keresest ning füüsikust ja akadeemikust Harald Keresest. Kahe andeka venna omavaheline algasetus on avanguks hulgale erinevatele ajaloo ja elulugude partiidele Eesti 20. sajandi keskpaigas, kus inimestel ei olnud varuks kuigipalju õigeid käike.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles