Peeter Raudsepp: festival annab ausa läbilõike praegusest ja tulevikuteatrist

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Raudsepp (41) sai eile proovi vaheajal korraks aega, et tulla kümmekonnaks minutiks Vanemuisest välja, sest intervjuu illustreerimiseks oli tarvis pilti teha. Ta istus festivali Draama punasele mööblile Vanemuise ja Ülikooli tänava nurgal.
Peeter Raudsepp (41) sai eile proovi vaheajal korraks aega, et tulla kümmekonnaks minutiks Vanemuisest välja, sest intervjuu illustreerimiseks oli tarvis pilti teha. Ta istus festivali Draama punasele mööblile Vanemuise ja Ülikooli tänava nurgal. Foto: Margus Ansu

Tartus on festival Draama. Proov lõppes kell 20. Aega järgmise festivaliürituseni oli napilt tund. Draama tänavune kuraator, lavakunstikooli juhataja Peeter Raudsepp andis intervjuu etenduskunstide tudengite koolitamise, kuraatoriprogrammi koostamise ning Eesti/Tartu teatrielu teemadel kohvikus Shakespeare. Ta õhtustas kolleegidega, kellest siinses intervjuus ütleb sõna sekka Viljandi kultuuriakadeemia etenduskunstide osakonna juhataja Garmen Tabor.

Olete kuraatorina ajanud asja nii, et peaaegu kõik meie kõrgkoolide etenduskunstide tudengid saavad festivalil näidata oma oskusi ja kutsuda inimesi kunsti vahendusel dialoogile. Sellest võib järeldada, et on, mida näidata, ja et ühtlasi on, mida paremaks teha. Kas on nii?

Jah, nii see on. Eks iga kool on teinud ikka head tööd ja seda tahaks ilmarahvale näidata, aga võimalik, et veel suurem asi on see, et lõpuks ometi said need kõrgemad koolid üle väga tüki aja kokku.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles