Korvpallikool plaanib Tartusse suurhalli

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome-Prantsuse arhitektuuribüroos Larkas & Laine OY välja mõeldud konstruktsioon võimaldab saali suurust kergesti muuta.
Soome-Prantsuse arhitektuuribüroos Larkas & Laine OY välja mõeldud konstruktsioon võimaldab saali suurust kergesti muuta. Foto: eskiis

Sihtasutus Tartu Korvpalli­kool püüab kaasava eelarve abil alustada Tartusse multifunktsionaalse suurhalli ehk Tartu arena planeerimist. Seal saaks pidada spordivõistlusi ning korraldada suuri konverentse ja kontserte.

Tartu suurhalli eestvedaja Tanel Teini sõnul on suurhalli teema tõusnud iga viie või kümne aasta tagant, aga kunagi pole jõutud tegudeni, sest ehituseks puudub raha. Kolm aastat tagasi alguse saanud kaasava eelarve protsess annab Teini sõnul aga hea võimaluse küsida halli kohta ka linlaste arvamust.

«Kui vaadata esimese ja teise aasta ideid, siis meie arvates ei olnud seal ühtegi suuremat visiooni. Kõik on olnud toredad ja vajalikud asjad, aga need puudutavad kindlat sihtrühma. Meie soov on tõsta see teema uuesti lauale, et toimuks avalik arutelu, mille lõpptulemusena annab linnarahvas oma hääle,» rääkis endine tippkorvpallur Tein.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles