Haava tänava platsid ootavad kortermaju

Marju Himma-Kadakas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haava tänava detailplaneering.
Haava tänava detailplaneering. Foto: Graafika: TPM

Vaksali linnaosas Iuridicumi õppehoone taga seisavad suured neljakandilised maatükid, mis juba ammu ootavad, et nendega midagi ette võetaks. Viimaks on lootust, et hooldamata kruntidele kerkivad tulevikus majad.


Möödunud nädalal ilmus ühe krundi nurgale teade, millel seisab, et AS Nordecon Ehitus on esitanud ettepaneku nendele kruntidele detailplaneeringu koostamise algatamiseks. Tühjalt seisvatele platsidele on kavas ehitada kuni kolm kolmekorruselist kortermaja.

Tartu linnavalitsuse planeeringuteenistuse juhataja Indrek Ranniku rääkis linna seatud piirangust, mille järgi ei tohiks majad liiga pikalt voogelda Haava tänava äärt pidi.

Linnavolikogu otsus näeb ette, et kümme protsenti planeeritavast alast peab olema kõrghaljastatud. Sissesõidutee majade juurde võiks linnavolikogu otsuse järgi asuda Vabriku ja A. Haava tänava ristumiskohas.

Linnavolikogu otsuses seisab, et Näituse 20 krundi piirile ehk Iuridicumi parkla kõrvale ning Haava 16 krundi piirile ei tohi parklat rajada. Samas aga Kooli tänava majade poolsesse külge võib parkla ehitada küll. Ranniku sõnul võib kaaluda autode parkimiskohtadele varjualuse rajamist, et naabrite akendest vaade esteetilisem oleks.

Kaks krunti on Nordecon Ehituse omad, kolmas kuulub riigile. Sinna pidi kunagi tulema Kesklinna kooli põhikooli laiendus. Kui Kesklinna kool sai Kroonuaia tänavale lisahoone, loobuti Haava tänavale ehitamisest. Kolm tühja krunti, kus pinda ühtekokku 8650 ruutmeetrit, on siiani seisnud tühjana ja hooldamata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles