Elvalased avasid Tartus suurima täika

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristiina Komleva ja tema isa Rain Komlev peavad oma täika avamisel oluliseks, et see oleks omanäoline. Näiteks näeb vanakraamiturule sisenedes ning ostlemisruumis palju roosat värvi.
Kristiina Komleva ja tema isa Rain Komlev peavad oma täika avamisel oluliseks, et see oleks omanäoline. Näiteks näeb vanakraamiturule sisenedes ning ostlemisruumis palju roosat värvi. Foto: Kristjan Teedema

Viimase aasta jooksul on Soome eeskujul rajatud  Tartusse mitmeid vanakraamiturge, mis töötavad põhimõttel, et klient rendib  müügiboksi, määrab asjadele hinna ning seejärel müüakse kaup maha. Augusti lõpus avas uksed Krissu kirbuturg.

Sarnaselt teiste Tartu täikadega, tuli uue vanakraamituru mõte meie põhjanaabritelt soomlastelt. «Kui Soomes ringi vaadata, siis seal on iga nurga peal kirbuturg. Ma arvan, et Eestiga on varsti sama lugu ja neid tehakse aina juurde, sest inimesed tunnevad huvi,» rääkis Krissu vanakraamituru omanik Kristiina Komleva.

Elvast pärit Kristiina Komleva veab täikat koos oma isa Rain Komleviga. Komleva unistas ammu koos isaga äri tegemisest ja leidis, et täika on alustamiseks ideaalne ettevõtmine.

Püüab erineda

«Me käisime mõnel kirbuturul koos ja mulle üha rohkem hakkas meeldima,» kinnitas ta. Komleva lisas, et eesmärgiks oli aga teha omanäoline täika ja täpselt selline, kus talle endale kõige enam meeldiks käia.  

Emajõelinnas on mitmeid sarnaseid ettevõtmisi, ka Tehase tänaval umbes sada meetrit eemal on kirbuturg. Komleva selles aga probleemi ei näe ja konkurentsi ei karda, vaid arvab, et ettevõtmised täiendavad üksteist ja pakuvad klientidele rohkem ostlemisrõõmu.

Kui teistes Tartu täikades on ligi sada või natuke rohkem boksi, siis Komleva soovib jõuda neljasajani. Praegu on valmis 350, mille seast klient saab valida suure, keskmise või väikese müügiboksi. Nädala rendihind on vastavalt kaksteist, kümme ja seitse eurot.

Lisaks on hinnalisemate asjade jaoks klaasvitriin, kuhu saab paigutada kallimaid või väiksemaid esemeid.

Ostjaid palju

Vanakraamiturg avati kümme päeva tagasi. Kristiina Komleva arvas, et kliendid on täituru kenasti üles leidnud ja kinnitas, et ostjaid on käinud väga palju. Rain Komlev lisas, et paljud, kes tulevad ostlema, rendivad endale samuti boksi, et hakata oma asju müüma.

«Mõnikord on selline tunne, et boksid võiksid kiiremini täituda, sest ostuhuvilisi inimesi on palju,» ütles Kristiina Komleva.

Kuigi peamiselt on müügis rõivad ja jalanõud, ütles Komleva, et täika võtab vastu kõike, mis kodus üleliigne. Kui peaks näiteks olema üle mõni mööbliese, saab selle koos müüjaga üle vaadata, määrata rendihinna ja seina äärde müügiks välja panna.

Krissu vanakraamituru eestvedajad soovivad esialgu äri käima lükata ja boksid täis saada. Seejärel lubavad nad edasi mõelda, mida klientidele võiks veel pakkuda.
----------------------------------

Tartu täikad

Krissu kirbuturg

• Tehase 23a

• Lahtiolekuajad  E-R 10-19,

L 11-16, P suletud

Taaskasutuskeskus Sahtel

• Kastani 38

Tehase kirbuturg

• Tehase 21b

Tartu kirbuturg

• Põhja puiestee 12

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles