Festivali Draama kavasse valmib kaks ainukordset lavastust

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lavastuse «Piiri peal ehk nii me oleme» proov.
Lavastuse «Piiri peal ehk nii me oleme» proov. Foto: Kristjan Teedema

Täna pärastlõunal algasid Vanemuise suures majas tavatult suure trupiga lavastuse «Piiri peal ehk nii me oleme» proovid. Osalevad Eesti muusika- ja teatriakadeemia, Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia ja Tallinna ülikooli etenduskunstide tudengid ning nende kõrval ka Eesti kunstiakadeemia stsenograafia ja Tartu ülikooli teatriteaduse üliõpilased. Kokku on neid publiku ees 101.

«Piiri peal ehk nii me oleme» lavastab festivali Draama kuraator ja lavakunstikooli juhataja Peeter Raudsepp. Kuraatoriprogrammi produtsendi Grete Nellise hinnangul on tulemuseks naljakas ja kohati terav sissevaade etenduskunstide tudengite argiellu. Teine vaatus on lavakunstikooli 27. lennu dramaturgiaüliõpilase, mullu sügisel Voldemar Panso nimelise preemia pälvinud Mehis Pihla lavastatud Eesti teatrielu paroodia.

Lavastuse «Piiri peal ehk ...» etendusi on kavas anda ainult üks: 9. septembril kell 18 Vanemuise suures majas.

Kuraatoriprogrammi teise, samuti just festivalile valminud lavastuse «Pärismaalaste paaritumismängud» etendusi on Draama kavas 11, kõik 8. septembril. Igaüks neist kestab umbes kaks tundi. Kõik algavad Tasku keskuse Rimi kalaleti eest: esimene kell 8.07, teine 8.37, kolmas 9.07...

Liisa Pooli ja Laura Kalle lavastatud «Pärismaalaste paaritumismängud» viib publiku väikestes rühmades ekskursioonile Tartu tänavaile ja Annelinna korteritesse. Giidideks on etenduskunstide tudengid.

Omaette lavastus, mis heidab kuraatoriprogrammis valgust etenduskunstide tudengite tegevusele, on festivali avamine esmaspäeval kell 17 Pirogovi platsil. Lavastaja on lavakunstikooli 27. lennu dramaturgiatudeng Karl Koppelmaa ja osades on teiste hulgas Peeter Raudsepp.

Kuraatoriprogrammi teistest lavastustest, aga samuti festivali teiste programmide etendustest ja kogu festivalist saab lugeda siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles