Päästekomandod avavad uksed

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Uue nädala esmaspäeval ja teisipäeval on organiseeritud tuletõrje 96. aastapäeva puhul Lõuna päästekeskuse päästekomandodes lahtiste uste päevad.

Avatud uste päeval saab külastada Jõgeva-, Põlva-, Tartu-, Valga-, Viljandi- ja Võrumaa kutselisi päästekomandosid, teatas Lõuna päästekeskus. Külalisi võtavad vastu ka paljud vabatahtlikud komandod, kes lisaks oma töö ja töövahendite tutvustamisele räägivad vabatahtlikeks päästjateks saamisest ja tulevikuplaanidest.

Oodatud on igas vanuses huvilised, kes soovivad rohkem teada päästjate tööst. Lähemalt saab vaadata ja katsuda päästetehnikat ja –varustust, toimuvad erinevad demonstratsioonid ja meelelahutuslikud tegevused nagu ülerõhuventilaatoriga tugeva tuule tekitamine ja soojuskaameraga kehatemperatuuri mõõtmine, et näha, kuidas see olenevalt kehakattest erineb.

Suure-Jaani päästekomandos on üles pandud küttekolde simulaator, millega tutvustatakse kodust tuleohutust. Peresid oodatakse mängida memoriini «Tulest targem». Põlva komandos saab oma osavust proovida kombineeritud rajal riietumisel, takistuste läbimisel ja survevooliku taltsutamisel. Võnnu vabatahtlike juures võivad soovijad katsetada, kas veejoaga on lihtne palli auku ajada. Rõuge vabatahtlikud päästjad kostitavad külastajaid traditsiooniliselt pannkookidega. Põnevaid tegevusi on ka paljudes teistes komandodes.

Komandode kontaktandmed leiab päästeameti kodulehelt või päästeala infotelefonilt 1524. Suurematel gruppidel palume eelnevalt komandos külastusaeg kokku leppida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles