Ujumishuvilised vallutasid Emajõe seitse silda

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seitsme silla ujumine Emajões 3. septembril.
Seitsme silla ujumine Emajões 3. septembril. Foto: Margus Ansu

Et teadaolevalt pole keegi pärast Ihaste silla valmimist ujunud Emajões läbi kõigi seitsme Tartu silla alt, otsustas seltskond ujumishuvilisi selle eile õhtul teoks teha.

Kroonuaia sillast ülesvoolu hüppas vette ja hakkas allavoolu sumama paarkümmend inimest. Kuna maratonujumine jäi otsapidi sügisesse, oli suurem osa vette hüpanuist talisupluse või triatlonikogemusega. Veetemperatuur Emajões oli eilseks langenud 16 kraadini. Ees ootas 6,8 kilomeetri pikkune retk Ihaste sillani.

Enne tehti ka prooviujumisi ning hinnati, et sellise distantsi läbimine võiks võtta aega umbes 2 tundi ja 30 minutit. Seda aga paar kraadi soojemas vees.

Seltskondlikuks keskusteluks ja anekdootide rääkimiseks ujumise vältel ei läinud, vaid kohe asuti tõsiselt distantsi kallale. Kõigil oli hinges ju kõhklus, kas nii jahedas vees sellise vahemaa läbimine on üldse võimalik. Seetõttu kasutas suurem osa ujujatest vees ka kalipsot.

Turusilla juures tuli veest välja neli inimest. Seda planeeritult, sest igaüks pidi hindama oma võimeid adekvaatselt. Ülejäänud ujusid vapralt edasi. Mõnda vaevas väsimus, teist jalakramp, kuid eesmärk vajas saavutamist, nõudku see või väikest eneseületust.

Esimesena jõudsid Ihaste silla alla triatleedid ja seda kiiremini kui planeeritud - oluliselt alla kahe tunni. Viimased vaprad olid vees kaks tundi ja kümme minutit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles