Mustvee eksmeeri kohtuistung lükkus edasi

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil Mustvee endine linnapea Pavel Kostromin Mustvee sadamas.
Pildil Mustvee endine linnapea Pavel Kostromin Mustvee sadamas. Foto: Margus Ansu

Täna pidi Tartu maakohtu Jõgeva kohtumajas algama istung Mustvee endise linnapea ja hiljem ka Lohusuu vallavanema ametit pidanud Pavel Kostromini (51) üle, kuid teise süüdistava haiguse tõttu lükkus istung tulevikku.

Taotluse istungit edasi lükata esitas kohtule teine süüdistatav Ivo Kosk (48), kellele prokuratuur paneb süüks pistise andmist, märkis Tartu kohtute pressiesindaja Krista Tamm.

Et süüdistatavad valisid kokkuleppemenetluse tee, ei ole prokuratuuril võimalik süüdistust avaldada, märkis Lõuna ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Kristina Kostina. Mida neile täpsemalt süüks pannakse, saab avalikuks alles kohtuistungil, kui süüdistus ette loetakse, lisas ta.

Kuriteokahtlustuse saanud Kostromini kuulasid keskkriminaalpolitsei korruptsioonikuritegude töötajad üle 2013. aasta detsembris, kahtlustades teda Mustvee linna raha omastamises ning võltsitud dokumendi kasutamises ning Lohusuu vallavanemana pistise nõudmises.

Kriminaaluurimine puudutab meeste tegevust aastatel 2012–2013. Kohtueelse menetluse raames ja tõendite leidmiseks korraldasid politseinikud ka mitu läbiotsimist, sealhulgas Mustvee linnavalitsuses ja Lohusuu vallavalitsuses.

Ka aastatel 2007–2008 oli Kostromin uurimise all aastal 2002 Mustvee linnavalitsuses tehtud tehingute tõttu. Toona karistas kohus teda ametiseisundi kuritarvitamisel võõra vara riisumise eest. Hilisema kohtumäärusega lõpetas kohus siiski kriminaalmenetluse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles