Ülenurmele tulevad kaunimad tõuloomad

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu sügisnäitus ja Tõuloom 2014
Tartu sügisnäitus ja Tõuloom 2014 Foto: Margus Ansu

Eesti uhkemaid veised, hobuseid, lambaid ja teisi tõuloomi näeb laupäeval kell 10 Eesti põllumajandusmuuseumis algaval sügisnäitusel.

Põllumajandusmuuseumi teatel on võimalik tutvuda Eesti tõuaretuse paremikku kuuluvate loomadega.

Veised, hobused ja lambad on suvel läbinud üleriigilised tõusisesed konkursid, kust parimad pääsevad põllumajandusmuuseumi areenile. Näitusel osaleb ligi 80 looma ja lindu. Kõigi nende seast saavad pealtvaatajad valida kauneima tõulooma.

Enim on näitusel väljas veiseid: maakarja, eesti punase karja ja holsteini tõugu. Näha on ka põnevaid lambatõuge, nagu dorset, norra valge ja suffolk. Hobusehuvilistel on võimalik tutvuda kolmel korral Eesti kauneimaks valitud araabia täisverelise hobuse Virginiaga.

Lisaks tõuloomanäitusele on avatud muuseumi näitused ja rahvuslikud õpitoad ning lastele pakutakse mitmesugust tegevust. Eesti toidu kuu puhul on laadal mitmeid väiketootjaid. Osta saab sügisande, istikuid ja rahvuslikku käsitööd. Avatud on Eesti põllumajandus-kaubanduskoja piimatelk ning Tartust sõidab Ülenurmele tasuta piimabuss.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles