Suusahullud viivad linlasi sohu

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vahur Teppan käis suvel kõik matkarajad läbi ning on valmis pühapäeval teekonna rappa taas ette võtma. Myllylä rabamatk ootab ees pühapäeval, 6. septembril Laeva rabas.
Vahur Teppan käis suvel kõik matkarajad läbi ning on valmis pühapäeval teekonna rappa taas ette võtma. Myllylä rabamatk ootab ees pühapäeval, 6. septembril Laeva rabas. Foto: Kristjan Teedema

Sellel pühapäeval alustavad MTÜ Suusahullud ja Suusaakadeemia tartlastele tasuta soo- ja metsamatkade korraldamist. Kuigi esmalt võib tekkida mõte, et osalemiseks on vaja suusatamisoskust, siis nii see siiski pole.

Matkale minnes peab riietuma vaid sportlikult ning soovitatav on kaasa võtta käimiskepid.

Rabas sumpamine kujutab endast aga pigem üritust, mis kuulub seiklus- ja ekstreemspordi alla ning selle eesmärk on arendada vastupidavusvõimet, mis kulub ära nii suusatajale, jooksjale kui ka tervisesportlasele.

Idee liikmetelt

«Kui inimesed soovivad teada, milline see rada saab olema, siis võib seda võrrelda pika jõhvikal- või seenelkäigu ringiga, kuid ilma seeni ja jõhvikaid korjamata,» rääkis MTÜ Suusahullud üks treenereid ja matka korraldajaid Vahur Teppan.

MTÜ Suusahullud tegevjuht Jaak Teppan rääkis, et idee korraldada linnarahvale matku tuli liikmetelt, kelle initsiatiivil on Suusahullud viimased kolm aastat soomatku korraldanud.

Tegevjuht ütles, et matkade korraldamine on ühelt poolt mittetulundusühingu tegevuse tutvustamine, teisalt soovitakse pakkuda tavapärasest linnakeskkonnast väljas teistmoodi treeninguvõimalust.

Esimene rada viib osalejad Laeva valda Myllylä rabamatkale. Vahur Teppan ütles, et matk on nimetatud Soome suusalegendi Mika Myllylä järgi ning on tema auks, kuna suusataja käis rabas jooksmas, et end treeninguks ette valmistada, ning tegi põlvini soos trenni.

Matk kestab ligikaudu kolm tundi ning igal matkal jagunetakse kiiremasse ja aeglasemasse rühma. Jaak Teppan ütles, et kiirem rühm saab paraja koormuse, kuid teise rühma tempo on jõukohane kõigile.

Matku jätkatakse ka talvel

Matkasihtkohad vahelduvad sügavatest soodest tihedate metsadeni ehk need pole jalutuskäigud kuskil maanteeservas. Praegu on täpsem plaan ja kohad paika pandud oktoobri lõpuni, kuid matku jätkatakse novembris ja ka talvel. Jaak Teppan ütles, et osalemiseks võib pühapäeval tulla otse Tartu laululava juurde või ka MTÜ Suusahulludega ühendust võtta.  

MTÜ Suusahullud alustas septembris 10. hooaega. Kuigi mittetulundusühingu nimi viitab suusatamisele, teevad klubi liikmed trenni aasta läbi. Suusahullude treeninguplaani kuulub ka rullsuusatamine, matkamine, pallimängud, jõutreeningud, jooksuvõistlused ja ühised rattasõidud.

Kas teate?

MTÜ Suusahullud matkad

• Esimene Myllylä rabamatk pühapäeval, 6. septembril Laeva rabas.

• Kogunemine kell 9.30 Tartu laululava juures.

• Matk kestab ligi kolm tundi.

• Lisainfo: suusahullud.ee

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles