Euroküsimus?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tea Varrak
Tea Varrak Foto: TPM

Kas uuel aastal on pangaautomaatidest saadav väikseim rahatäht kümme eurot?
 

Vastab rahandusministeeriumi
kantsler Tea Varrak
:

Üldjuhul on sularahaautomaatidest võimalik saada 5-, 10-, 20- ja 50-euroseid kupüüre. See tähendab, et väikseim rahatäht on neis 5-eurone ja suurim automaadist saadav rahatäht on 50-eurone.

Pangati võib rahatähtede valik pisut varieeruda, kindlasti annavad pangad oma automaatides olevast sularahavalikust klientidele ka täpsemalt teada.

Kindel on aga see, et kõige suurema ehk 500-eurose rahatähe saamiseks tuleb igal juhul minna pangakontorisse.
----------------
Vastab Eesti Pangaliidu tegevdirektor
Katrin Talihärm:


Eurole ülemineku ajal ehk tuleva aasta 1.–14. jaanuarini on Eestis pankade sularahaautomaatidest võimalik saada 5-, 10- ja 20-euroseid rahatähti. Millised kupüürid millistes automaatides on, seda otsustab pank.

Nordea, Sampo ja SEB panevad üleminekuajal oma sularahaautomaatidesse ka 5-eurosed rahatähed, Swedbank neid üleminekuajal automaatidest aga ei väljasta. Swedbankil on sel ajal automaatides väikseim rahatäht 10-eurone. Hiljem hakkab Swedbank sularahaautomaatidesse panema ka 5-euroseid.

Pärast üleminekuaja lõppu võivad pangad sularahaautomaatidesse panna ka 50-euroseid, aga neid ei ole igas automaadis. 50-eurosed pannakse pangakontorites olevatesse automaatidesse.

Kindel on see, et peale 500-eurose ei tule sularahaautomaati ka 100- ja 200-euroseid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles